NISTE SAME: Besplatna telefonska linija za pravnu i psihološku podršku za žene


Centar ženskih prava je pravno-zagovaračka organizacija posvećena unapređenju položaja žena i djece u svim društvenim odnosima.
Svako od nas može dati veliki doprinos u borbi protiv nasilja, kako prijavljivanjem, tako i širenjem informacija. Ovaj put je to besplatna telefonska linija za pravnu i psihološku podršku za žene.

U prethodnih par dana ekipa Centra ženskih prava pristupila je terenskom radu širom Bosne i Hercegovine kako bi informisala o posotjanju besplatne telefonske linije za pravnu pomoć i psihološku podršku. U pitanju su gradovi Zenica, Sarajevo, Kakanj, Vitez, Travnik, Novi Travnik, Busovača, Žepče, Maglaj, Doboj-Jug, Tešanj i Bugojno.

Materijal sa informacijama možete pronaći skoro u svim marketima na njihovim info-pultovima i kasama. Besplatnu telefonsku liniju možete pozvati u periodu između 08:00 i 22:00 svakim danom.

Besplatni broj telefona: 032/447-813

Također, pomoć možete potražiti i na još dva broja Centra ženskih prava: mob. 060/3111-922; fiksni telefon 032/402-049 . Vaš poziv možete im uputiti i preko viber i messenger aplikacije. Naglašavamo da je pomoć dostupna svim ženama bez obzira na mjesto prebivališta.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist