MayDay Design-brend koji odiše autentičnošću


Upoznajte brend MayDay Design, brend čiji proizvodi odišu autentičnošću i raznolikošću boja, te na taj način čine svakodnevnicu šarenijom i još ljepšom!



Piše: Amila Heralić

Zenica je grad satkan od talentovanih ljudi koji ga svojom kreativnošću, vještinama i autentičnošću predstavljaju u pozitivnom svjetlu širom svijeta.

Predstavljamo vam Majdu Husaković koja je zahvaljujući svojoj kreativnosti stvorila autentičan brend pod nazivom “MayDay Design”. U nastavku teksta možete saznati sve o navedenom brendu.

“Brand Mayday Design nastao je u decembru 2016. godine sasvim slučajno, iz puke želje da prijateljicama poklonim autentičan poklon, nešto zaista unikatno.”

Dizajn je osmislila sama, shodno komponentama koje je uspjela pronaći u obližnjoj prodavnici repro materijala, a koje su se uklapale u njenu estetiku.


“Sama ideja nije nastala iz želje za pokretanjem bilo čega konkretnog, ali način na koji se “klupko nastavilo odmotavati” , kako su prve reakcije bile po principu “hoću i ja”, te kako su se sama ideja i proces rada razvijali, navelo me na vjerovanje da je moguće da se sve “uozbilji” u neki vid konkretnog posla i izvora prihoda.”

Nedugo nakon napravljenih prvih komada, počele su pristizati ozbiljne narudžbe, a Mayday Design prima poziv da svoje komade izlaže na jednom bazaru u Sarajevu, te tada dobija svoj vizuelni identitet, logotip i prepoznatljivu ambalažu.

Majda Husaković:

“Danas,  3 i po godine kasnije, mogu reći da i dalje vjerujem da je moguće da se pokrene, osnaži i održi vlastiti biznis, pa i u Bosni i Hercegovini. Uz svakodnevni rad i neiscrpnu inspiraciju, nastajali su i danas nastaju novi i sve raznolikiji komadi od drveta, kože, skaja, stakla, čipke i svih drugih dotupnih materijala koji odgovaraju našoj estetici i idejama.”


Odnedavno, Mayday Design u ponudi ima autentične komade (naušnice i ogrlice) izrađene od polimerne gline, materijala koji se ručno modelira, peče, zatim dorađuje i lakira. Niti jedan takav komad nikada ne može biti ponovljen, stoga je svaki autentičan.


U spomenutom periodu,Mayday Design je rastao i napredovao u svakom smislu. Jedinstvenost i kvalitet prepoznati su i od strane drugih, te su, kako kaže Majda, uspješno aplicirali i učestvovali na mnogim renomiranim sajmovima i bazarima, kao što su Random Bazari (proljetni i jesenji), ModaMo Kreativa dvodnevno izlaganje (gdje smo bili odabrani za dvadesetak izlagača, od nekoliko stotina prijavljenih), kasnije Mikser Festivalu, te na humanitarnom Orea bazaru, na čijoj online platformi je njihov brend i prisutan.


“Sa ponosom mogu reći da su naši komadi pronašli svoje vlasnike i vlasnice širom svijeta, od Švedske, Njemačke, Holadnije, Irske, Velike Britanije, Austrije, Češke, Portugala,preko Amerike, Kanade, Meksika, Australije, Kine, Japana, Saudijske Arabije i naravno u zemljama regiona.”

MayDay Design design možete pratiti na društveni mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/maydaydesign33/photos/?ref=page_internal

Instagram: https://www.instagram.com/mayday_design/?hl=en

U nastavku možete pogledati neke od proizvoda koje nudi ovaj brend.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist