Budi Muško Klub


Možda ste čuli za Budi Muško Klub, a možda i ne. U oba slučaja, sigurni smo da će vam se svidjeti.

Budi Muško Klub krije jednu fantastičnu priču, a nastao je kao aktivnost projekta Inicijativa mladića (Young Men Initiative). Ono šta ovaj projekat čini drugačijim od ostalih jeste činjenica da je on u početku bio namjenjen prvenstveno mladićima – srednjoškolcima, a poslije su uključene i djevojke.

Budi Muško Klubovi imaju svoju “mrežu” širom Bosne i Hercegovine. Čime se ustvari bave i otkud Budi Muško Klub u Zenici?

Budi Muško Klub (ili ako ste možda čuli i “BMK”) 2019. godine dolazi i u Zenicu i od tada je jedna od brojnih aktivnosti našeg Udruženja.

Budi Muško Klub je aktivna grupa djece i mladih, djevojaka i momaka do 19 godina, koji se bave podizanjem svijesti javnosti, a pogotovo njihovih vršnjaka, o zdravim životnim stilovima i zdravim životnim ponašanjima.

BMK vršnjački edukatori i edukatorice kroz radionice sa svojim vršnjacima pokazuju da se zdrav život može voditi lako. Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića II (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II”, koji je podržava Vlade Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.

Do sada, edukatori/ce iz Zenice održali su niz vršnjačkih radionica u svojoj zajednici, obiljažili  su važnije datume, kao i 16 dana aktivizma. Pored toga, razmjenjivali su iskustva i znanja i sa vršnjačkim edukatorima i članovima Budi Muško Kluba iz drugih gradova Bosne i Hercegovine kroz različite seminare i konferencije.

Budi slobodan da se priključiš jednoj od aktivnih grupa u našem gradu, promovisajući zdrave životne navike i stilove i provedi svoje vrijeme kvalitetno i razmišljaj kritički.

Zaprati Budi Muško Klub Zenica i na društvenim mrežama, možda se nakon pregleda profila i aktivnosti odlučiš priključiti:

Facebook: https://www.facebook.com/budimuskoklubzenica/

Instagram: https://www.instagram.com/budimuskoklubzenica/


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist