Webinar “Izvještavanje o rodno zasnovanom nasilju“


Udruženje BH novinari u saradnji sa Medicus Mundi Mediterania iz Barselone organizuju webinar na temu “Izvještavanje o rodno zasnovanom nasilju” koji će se održati u periodu od 5. do 7. maja 2020.

Cilj webinara je unapređenje znanja novinara/ki, urednika/ca, studenata/tica i blogera/ki u oblasti rodno senzitivnog izvještavanja i rodno zasnovanog nasilja, te objavljivanja novinarskih priča, čija će osnova biti promoviranje prava i interesa žrtava kroz kontekstualiziranje pitanja rodno zasnovanog nasilja.

Medijski djelatnici će imati priliku da se upoznaju sa etičkim standardima, regulativom, profesionalnim postulatima prilikom izvještavanja o osjetljivim temama, ali i da sami praktično rade na pripremljenim materijalima.

Webinar će voditi prof. dr. Lejla Turčilo i prof. dr. Belma Buljubašić sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, te Lea Čengić, šefica odsjeka za sadržaje i medijsku pismenost u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH.
Webinar će se održati 5. maja sa početkom u 12:00h, i 6. i 7. maja sa početkom u 10:00h.

Da biste prisustvovali webinaru registrujte se ovdje.

Rok za prijavu je 29. april 2020.

Webinar se održava u okviru projekta „Izgradnja pravednijeg, ravnopravnijeg i integrisanog društva koje ženama u Sarajevu garantuje lični integritet i pravo na život bez nasilja na osnovu spola” koji realizira Udruženje/udruga BH novinari u saradnji sa Medicus Mundi Mediterania iz Barselone.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist