Mijenjam rubriku: Bar probaj!


Vrijeme je. Nađi parking. Nađi ga za sebe i ne dopuštaj im da ga popune. Povrijedili su te, povrijedili su to krhko srce koje godinama pati. Vrijeme je da te konačno nauče da pronađeš sebe i svoj karakter. Oduži se nevjerovatnim godinama tvoje patnje. Vrijeme je da pronađeš tačku svog beskilažnog srca koje traži tvoju pomoć. Budi ti. Molim te, samo budi ti u kojeg vjerujes 100%. Prepusti se sebi i svojim osjećajima. Pronađi svoj odraz u kojem vidiš samo sebe. Pronađi sebe u dugotrajnom sivilu. Ma bit ćeš sretan. Plutat ćeš mirom, srećom, i najvažnije, plutat ćeš ljubavlju. Došlo je vrijeme iz džepa izvući odgovarajuću krpicu za te nježne suze koje ostavljaju trag na tvom umornom licu. Oduži se njihovom nanošenju bola. Gledaj u nebo, u zvijezde. Pronađi se na nebu, pronađi se iznad svih.

Uzmi svoje za sebe. Budi svoj u svome. Ne obaraj glavu ka tlu. Prošlost ostavi prošlosti. Napravi putanju kojom ćeš pratiti svoje odlutale misli, svoje umorno tijelo i svoje krhko srce. Stigni do tog dugoočekivanog cilja i ne daj im ga. Ne ponavljaj film koji se odvijao po tvojoj umornoj glavi. Ne čini im reprizu, ne čini ih sretnim. Ne prepuštaj im se. Ne daj im drugu šansu kada nisu cijenili ni prvu. Ne daj im da te mijenjaju. Ne dopuštaj njihovim snažnim rukama da tvoje lahko tijelo vuku nazad. Idi za svojom dušom. Prati svoje teške korake. Lutaj za sobom, ali budi siguran, jednog dana ćeš se pronaći. Bit ćeš totalni ti koji u sebi više nema lahko srce već kamenu tvrđavu sa najvećim vrhom. Imaj lojalnost, baš onu lojalnost kojom ćeš izliječiti tu melanholiju onih koji su na tvom nekadašnjem mjestu. Dopusti srcu neka otkuca taj najpotrebniji takt u tvome tijelu. Jednom ćeš se kajati zbog svoje naivnosti, svog slatkog razmišljanja koje ti je danas glupo. Imaj mišljenje. Prati srce sve dok se ne pretvori u čvrsti kamen vrijedan hiljadu drugih duša, drugih misli i drugih mišljenja. Pronađi odraz kojem vjeruješ do beskonaćnosti.

Obriši te noćne, kristalne suze koje padaju na tanku kožicu tvojih prsa. Pomozi im, neka vide koliko su griješili vrijeđajući tebe i tvoje mane koje svi mi imamo. Pomozi im, neka osjete stid i potrebu za izvinjenjem koje ti zaslužuješ. Nadam se da imaju bar malo potištenosti u sebi. Nanesi im na um tvoju dugotrajnu patnju. Neka te nebo utješi svojim nježnim crtežima. Pronađi zvijezdu koja će sijati samo za tebe, tvoje tijelo i tvoje srce koje je vrijednije od tebe samoga. Probaj stati , pogledati u svjetlost dana, poslušati ritam svoga srca i predati sebi obećanje da ćeš jednoga dana postati zvijezda koja će sijati sredinom jednog nemirnog neba.

Tekst: Halima Hrustić (13 godina), Dječiji parlament

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist