Pričate li o ljubavi?


Je li pričate o ljubavi? Je li vam prođe cijeli dan, a da ničemu ne posvetite ni gram ljubavi? Zar dopuštate to? Treba vjerovati da istinska ljubav postoji, a osjete je oni koji samo na nju pristaju. Naravno da nećeš osjetiti pravu ljubav, ukoliko pristaneš na nešto manje od nje. Kada pristanete na pravu i istinsku ljubav, mnogi će vam reći da vam se blago i da ste takve sreće. I njima bi bilo isto, i oni bi bili sretni samo da ne prihvataju išta manje od istinske ljubavi. Oni pristaju na manje. Definirajte šta želite, i nemojte prihvatati ništa manje što se nudi od tog. Ako nakon prvog pokušaja ne uspijete, nemojte odustati. Zapamtite da ljubav od vas ne odustaje, zašto bi vi onda od nje?


Nisam neki ekspert u ljubavnim vezama, nit sam imala ijednu. Ali ono što znam jeste da na početku fokusirate na vrline, ali kako vrijeme prolazi fokus je na manama. To je zašto neke ljubavi slabe i umiru. Takvim vezama fali ljubavi, istinske ljubavi, jer se ti ljudi vole, ali ne znaju zbog čega. Izgubili su fokus, a fokus uvijek treba biti na vrlinama.
Pogrešno je misliti da je ljubav samo da se prima. Ona je i da se daje. Zar daješ ljubav samo da ti se uzvrati? To je najveća greška u ljubavi. Zar nije lijep osjećaj kada istinski želite da vi budete ljubav? Da vi budete osoba koja čini ljude oko sebe sretnim? Kada neko jedva čeka da vas vidi, baš zbog tog što mu vi dajete tu dnevnu dozu ljubavi koja je potrebna svakom čovjeku na ovom svijetu da preživi dok se oko njega dešavaju nevrijeme? Budite ljubav i širite ljubav. Jedino tako moći ćete učiniti da vi budete razlog nečije sreće. A vjerujte, to je tako divan osjećaj.

Tekst: Jasmina Horić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist