Zlatan Karić o novoj pjesmi Falling


Emisija Spomenar je nova emisija na programu radija Active, a možete je slušati svake srijede od 21h do 23h. Pored zanimljivih tema i gostiju imate priliku uživati i u dobroj muzici.

Treće izdanje je ostalo zapamćeno, upravo, po upisu zeničkog pjevača Zlatana Karića, koji je svoje slušatelje iznenadio novim singlom pod nazivom „Falling“.

„Hvala vam mnogo što ste me ugostili na vašem radiju i drago mi je da ste uvrstili pjesmu Falling na vašu playlistu“, rekao je Zlatan.

Muziku i tekst za pjesmu Falling je napisao Zlatan, a aranžman je radio zajedno sa Asimom Haseljićem, koji je odsvirao gitaru i jedan dio klavirske dionice, a također i otpjevao back vokale. Dalibor Ivandić je odsvirao bas, a pored ove pjesme sa Zlatanom je radio i na pjesmama „Irie“, te „Let love be your game“. Emir Alić, kojeg svi poznajemo kao našeg sugrađanina, je odsvirao bubanj, a ton majstor je radio Davor Logarić, dok je mix i mastering radio Đeno Mujić.

“Pjesma govori o potrebi da se razumijemo i kada je teško, da se ne gubimo i kada padamo. Zbog svih životnih problema, ljudi se udaljavaju i optužuju, dok u isto vrijeme sanjaju o ponovnom prihvaćanju i približavanju osobi koju vole. I koliko svjestan i savjestan moraš biti da bi gurao naprijed sa novom energijom“, rekao je Zlatan.

Ukoliko niste poslušali pjesmu „Falling“, ovim putem vas pozivamo da je poslušate na youtube kanalu Zlatana Karića.

„Pjesmu prati i lyric video, zamišljen kao nadrealna vizualizacija, koju su osmislili Amela pagano i Dina Močević, Kreativna zajednica Gruppa.“

Mi Zlatanu želimo svu sreću, kako sa novim singlom, tako i u nastavku njegove karijere, a vi, radioaktivci, već sljedeće sedmice u srijedu u 21h poslušajte novo izdanje emisije, kada će svoj upis u Spomenar ostaviti neka nova ličnost.

Piše: Dženan Pjanić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist