Parlamentarci jedni o drugima: Dalal Pašanbegović


Dalal Pašanbegović je učenica VIII razreda Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić”.

“Ja sam Dalal Pašanbegović, rođena sam 06.04.2005 godine u Zenici. Imam 14 godina. Osim što sam učenica Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić”, pohađam i Osnovnu muzičku školu u Zenici. Sviram klavir”.

Redakcija: Baviš li se nekim sportovima?

“Bavila sam se mnogim sportovima: karate, košarka, odbojka i latino-američkim plesovima koje sam i najduže trenirala,čak 5 godina”.

Redakcija: Da li si išla na neka takmičenja?

“Da, naravno. Išla sam na takmičenje iz plesa u Zenici, Tuzli i Sarajevu. Osvojila sam 1. mjesto, a 2. u solo plesu . Bilo mi je jako drago što sam mogla predstaviti svoj trud i rad u tih 10, ali meni jako dragih minuta. Svakodnevno zalaganje i trud su mi pokazali moju jaču stranu. Međutim, stvorila se želja za drugim sportovima i željela sam da okušam sreću”.

Redakcija: Šta je bila tvoja motivacija i kako si saznala sa klub “Shadows”?

“Imam dvije prijateljice koje su išle na ples duže od mene, pa su mi rekle da pokušam i ja, tako sam i saznala za klub. Što se tiče motivacije, najveća motivacija sam bila sama sebi. Bilo je parova u klubu koji su se borili i sada su prvi na svjetskom prvenstvu. Zatim sam i ja počela da se borim pa sam se borila i uspjela”.

Redakcija: Šta voliš da radiš u slobodno vrijeme?

“U slobodno vrijeme sam kreativna. Volim da izrađujem nakit. To je nešto što volim raditi i za šta uvijek izdvojim malo vremena”.

Redakcija: Za kraj,koja je tvoja poruka djeci i mladima?

“Moja poruka  je da se bore za ono što vole i da nikada ne odustaju,jer tako nikada neće izgraditi svoje snove i ciljeve”.

Tekst: Sara Zgrčo, časopis “Smišljam”


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist