Plesni klub “No hate just dance”


U emisiju Frekvencija pozitivnog, ugostili smo mlade i talentovane članice plesnog kluba NO HATE JUST DANCE: Nedžla Ahmić, Atina Selimović, Dea Kalinić, Dora Pančić, Džejan Husagić i Sumeja Rebihić.

Na početku našeg razgovora, Nedžla Ahmić, je istakla da plesni klub u Zenici traje tri godine i da broji trideset članova, te da su se za to vrijeme razvila nova prijateljstva i da su se desili veliki uspjesi.

“Plesna grupa NO HATE JUST DANCE donosi svjetlost gdje god se pojavi. Mi smo plesna škola koja je po mnogo čemu drukčija od ostalih. Posebnost, sloga, podrška, ljubav i pozitiva zrače iz nas, a sto je najvažnije to drugi ljudi primijete. Naša plesna škola se sastoji od dvije grupe. Prva grupa su starije djevojke, a druga grupa su naši mali pilići, koji se odlično uklapaju sa nama starijima i slobodno mogu reći da nam pariraju. Iza nas je odrađeno mnogo uspješnih projekata i spotova, a još mnogo njih imamo u planu. Ostanite uz nas i pratite mladost koja Zenicu čini ljepšom i koja radi na tome da mlade odvoji od ulice i loših stvari.” – No hate just dance

Na pitanje: Koliko dugo trenirate ples i kako se javila ljubav za ritam, pokrete i muziku? Članice plesnog kluba su većinom odgovorile da ples treniraju otkako se osnovao klub, a to je tri godine. Za ljubav prema plesu većina ih je istaklo kako su to naslijedile od svoje porodice, te da je genetika utjecala na to. Dok neke od njih, čak pored osnovne škole pohađaju i muzičku školu, te sve stižu uskladiti sa plesom. Također, dodale su i to da se ljubav prema plesu javila zbog svih prijateljstava koje su stekle u klubu, te da svoja osjećanja pokazuju kroz ples.

U toku našeg razgovora, članice plesnog kluba No hate just dance, su istakle da se svi vole i međusobno paze, te pomažu jedni drugima, a sve to uz pomoć trenerice.

No hate just dance

RadiYo Active: Šta je bitno da jedna ekipa, kao što ste vi, niže ovakve uspjehe?

“Bitno je da slušamo trenericu, da surađujemo kao tim, da se ne svađamo, te budemo smo svi kao jedno.” – istakla je Dea Kalinić

Do sada je ova mlada ekipa imala tri takmičenja i mnogo uspješnih nastupa. Po njihovom mišljenju, do sada im nije bilo nijedno takmičenje zahtjevno. Jer kako ističu, trenerica ih pripremi za svaki nastup i fizički i psihički, što smo se mogli uvjeriti i za gostovanje u emisiji Frekvencija pozitivnog.

“Treninge imamo četiri puta sedmično i ovo je super pitanje za mene. Pored osnovne škole, idem i u muzičku školu i na ples. Nekada se desi da sve to u jednom danu imam, te opet nađem vremena da radim ono što volim i želim.” – kazala je Dora Pančić

Takmičenje u Mostaru

Na pitanje: Šta je to što vas motiviše da svaki put budete sve bolje i bolje? naše mlade gošće su odgovorile:

“Motivaciju za ples daje nam najviše ljubav i posvećenost trenerice, te dobri odnosi sa prijateljima iz kluba. Svi se volimo i podržavamo jedni druge.”

RadiYo Active: Da li ples trpi neodgovornost, kašnjenje, nedolazak na treninge? Kako vi to riješavate i imate li neka svoja pravila ili sankcije kojih se pridržavate?

“Ples definitivno ne trpi neodgovornost. Naravno da imamo pravila za neodgovorne koje uključuju tjelovježbe, ukoliko neko od članova kasni.”

Naše mlade i uspješne plesačice, nedavno su imale takmičenje u Mostaru gdje je ukupno bilo 1792 takmičara, te je konkurencija bila velika.

RadiYo Active: Koliko vam je vremena bilo potrebno da se pripremite za ovo takmičenje?

“Bilo nam je potrebno najmanje 10 dana da se pripremimo.”

Naše mlade i ambicione gošće su istakle da svu nervozu i tremu prevaziđu čim izađu na binu.

Pored takmičenja u Mostaru, klub No hate just dance je svoj uspjeh zabilježio i u Vitezu na LDF dance fest 2019. godine koji je održan 15 juna.

Osvojena su dva prva grupna mjesta iz kategorija MTV DANCE I STREET SHOW solo kids 1 acro dance – Dora Pančić

1.solo kids 1 street dance – Atina Selimović

2.solo kids 2 street show dance – Nedžla Ahmić

2.solo junior modern and contemporary – Nejla Odobašić

3.solo junior show dance – Šejla Osmanović

4.solo kids 2 show dance – Dea Kalinić

4.solo kids 2 modern and contemporary – Džejna Husagić

RadiYo Active: Gdje se nalazi vaš klub i kako vas naši slušaoci mogu kontaktirati, za one koji žele da se priključe vašoj ekipi?

Mi se nalazimo u Areni Zenica u Fitness Elitu, možete nas kontaktirati na:

FB: https://www.facebook.com/groups/747618148928254/

Instagram: https://www.instagram.com/nohatejustdance/

I za kraj našeg razgovora, naše gošće su poručile svim slušaocima:

“Živite život uz ples i muziku! Zato se naša grupa zove No hate just dance, jer mi širimo ljubav, pozitivu i sreću.”

“Poruka za slušaoce je da se pridruže našem klubu.”

“Bavite se sportom!”

“Radite ono što volite, pratite svoje srce i svoje snove!”

“Ne odustajte od svog cilja, kao ni mi.”

“Ako nešto volite da radite i koliko god to bilo teško, nikad nemojte odustati jer je to vaša ljubav. Ako radite nešto što ne volite, to vam neće biti baš drago raditi.”


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist