Počeo 20. Međunarodni teniski turnir u Zenici


Danas su počeli glavni mečevi ovogodišnjeg Međunarodnog teniskog turnira “ZENICA OPEN 2019”.

U nedjelju, 28. aprila, održane su kvalifikacije i u muškoj i u ženskoj kategoriji, nakon kojih su u dalje takmičenje pobjedama prošli Šišić Fatih i Salkanović Asja. Pored njih, u konkurenciji glavnog turnira se nalaze još i Ibrahimagić Sarah i Jugić Tajra.

“Ono što je veoma bitno jeste da samo zaista zadovoljni i da nam je čast da možemo promovirati 20. jubilarni turnir “ZENICA OPEN”, turnir koji je u kalendaru Tennis Europe i koji je namjenjen za juniore i juniorke do 16 godina.” – izjavio je direktor Turnira, prof.dr. Kukić Damir.

Obzirom da je u našoj cijeloj Bosni i Hercegovini sport čest, ali i ne tako kvalitetno razvijen, i u Zenici se povremeno javljaju problemi. Finansije, broj zainteresovanih, kao i vrijeme jako utiču na organizaciju ovog turnira. Međutim, kontinuitet od dvadeset godina postojanja ovog turnira govori da su svi problemi prevaziđeni.

“Dvadeset godina nije mala stvar, kad imamo na umu i probleme s finansijama i na kraju kad pogledamo ko je sve učestvovao na ovim turnirima koje smo mi organizirali u proteklih dvadeset godina, dovoljno je pomenuti neka imena poput tenisačice Ane Ivanović, pa tenisača Dušana Lajovića, naših reprezentativaca Džumhura, Bašića, kao i Dodiga. Ali isto tako, dovoljno je pomenuti i neke od takmičara koji će ove godine biti na našem turniru, koji zaista predstavljaju u ovom trenutku vrlo perspektivne igrače i nalaze se na rang listama Tennis Europe, u muškoj konkurenciji tenisač iz Rusije, a i u ženskoj kategoriji također imamo aktraktivne igračice Rowinsku iz Poljske koja je prošle godine pobjedila u ovom turniru, a koja će za veliku protivnicu imati tenisačicu Svetac Saru koja je nedavno pobijedila pomenutu Rowinsku. ” – izjavio je prof.dr. Kukić Damir.

Očekuju nas dobri mečevi, kvalitetni igrači i igračice iz svijeta, ali i iz naše zemlje. Ove godine, u turniru će se naći 7 igrača i igračica iz Zenice.

Također je bitno napomenuti da je ovo jedan od rijetkih teniskih turnira u našoj državi. Samo su dva ovakva turnira u BiH iz kalendara Tennis Europe, turniri do 16 godina održavaju se u Sarajevu i u Zenici.

Sve rezultate i ostale informacije možete naći na Tennis Europe.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist