Velika IT konferencija u Zenici


U subotu je, po drugi put od osnivanja prvog udruženja IT-evaca(čitaj informatičara) Zenice, nazvanog ZeForge, održana konferencija HammerIT u prostorijama Multiplex Ekrana Zenica. Za one koji nisu upoznati sa njihovim radom, ZeForge postoji već treću godinu u našem gradu i okuplja profesionalce kao i entuzijaste u polju informacijskih tehnologija. Njihov cilj je Zenicu pretvoriti u grad koji više neće biti poznat samo po KP Domu, Čeliku i teškoj industriji, već grad na čiji spomen ljudi misle o napretku, novim idejama i mogućnosti za ostvarenje svojih ciljeva. Ovo ostvaruju kroz događaje kao što je HammerIT gdje okupljaju velika imena u svijetu IT-a i zajedno s njima javnosti dijele svoje znanje i iskustvo, potpuno besplatno!

 

HammerIT je ovog vikenda(23.03.2019.) posjetilo više od 500 ljudi. Posjetioci su imali priliku slušati predavanja od strane uposlenika najpoznatijih IT kompanija u Bosni i Hercegovini na brojne teme poput frontend/backend web razvoja, osiguravanja kvaliteta proizvoda(QA), sistemske administracije, izrade kvalitetnih pristupa za korisnike softvera(UX/UI) i slično.

Naravno, predavanja nisu bila jedina korisna stvar na ovom događaju. ZeForge-ovi partneri su pored predavača, postavljali i svoje štandove sa promo materijalom gdje su posjetioci mogli upoznati njihove predstavnike i upoznati se sa trenutnim prilikama na tržištu informacijskih tehnologija. Inače, dobro je poznata činjenica da u IT sektoru potražnja za radnom snagom neprestano raste stoga je ovaj događaj pored edukativne, ispunio i svrhu integracije svih zainteresovanih u svijet IT-a. HammerIT je pored predavanja i prethodno spomenutog networkinga, u saradnji sa centrom za mlade “INPUT” ponudio posjetiocima i radionicu web razvoja gdje su prisutni sami, uz pomoć instruktora pravili vlastite web sajtove. Napominjemo da je web razvoj jedna od najpopularnijih grana IT sektora i da su ovakve radionice od velikog značaja za potencijalnu karijeru u IT sektoru.

DJ

Čitav događaj je imao odličnu atmosferu za koju su odgovorni bili DJ-evi Fedja Knajdl i Ady Resacovich a posjetioci su imali, kao i na svakom ZeForge eventu, nešto i za pojesti iz kuhinje Multiplex Ekrana Zenica.

Sve u svemu, prošla subota u Zenici je bila nezaboravan događaj u očima svih prisutnih ali i od velikog značaja za budućnost Zenice. HammerIT je savršen dokaz da za uspjeh i sreću nije potrebno prebivalište van Bosne i Hercegovine, već samo posvećenost vlastitoj viziji i marljiv rad uz podršku zajednice koja zaista raste svakog dana.

ZeForge

Organizatori HammerIT-a / članovi udruženja ZeForge

Naravno, atmosferu sa ovog događaja možete čuti u prilogu koji se ovih dana vrti na 88,5MHz zajedno sa ostalim giga(10^9) pozitivnim sadržajem ali i na našem streamu na koji se možete spojiti klikom na play dugme(ne mo'š ga profulat).

U svakom slučaju, ekipa radija Active Vam preporučuje da pratite rad ZeForge-a i učestvujete u aktivnostima koje organizuju. Sigurno se nećete pokajati a šanse da naučite nešto novo ili upoznate nekog ko inspiriše su izrazito velike.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist