Mia Čehić: “Svi tinejdžeri imaju komplekse.”


U jednoj od prethodnih emisija Dva satića, sa nama se družila Bosanka sa trenutnom adresom u Austriji, Mia Čehić.  Za nas je podijelila svoju priču u kojoj je sa  samo  osam godina počela slušati, a i pisati svoje rap pjesme. O tome kako su joj selidbe ponekad teško padale, o životu daleko od prijatelja i tome kako sve to utječe na tinejdžere, za RadiYo “Active” hrabro je govorila ova petnaestogodišnja djevojčica.

Mia je sa 8 godina počela pisati svoje pjesme te ih nije pokazivala nikome. Međutim kada je njena obitelj saznala za neke tekstove dali su joj svoju podršku te motivaciju. Dobila je i veliku podršku od prijatelja s kojima, kako ona kaže, ima čudan odnos. “Dosta prijatelja sam izgubila, dosta novih upoznala ali odnosi sa prijateljima su mi većinom veoma čudni iz razloga sto niko od mojih novih prijatelja mene zapravo ne zna, ne otkrivam svoje tajne niti  svoje personalne probleme jer dok sam to radila uvijek bi koristili te moje slabosti protiv mene. To bi me je jako povrijedilo i nisam htjela to da se dešava više pa sam odlučila da držim svoja prijateljstva veoma diskretno.”- izjavila je Mia.

“Naravno,muzika je nešto sto je bilo sa mnom od početka mog života i uz pomoć nje sam uspjela da pređem kroz teške periode.” – podjelila je Mia s nama. Iako Mia zna tri jezika, ona preferira pisati na engleskom jeziku, ali ima pjesama i na bosanskom jeziku, a također nam je i opisala proces pisanja njenih tekstova. “Proces pisanja mojih pjesama je nekada vrlo kratak , a nekada moze trajati i do par mjeseci. Inspiracija nekad može da dođe sama od sebe a nekad mi treba malo duže da se sjetim nekih dešavanja u prethodnim mjesecima da bi dobila neku inspiraciju.“

Mia je sa nama podjelila i svoje nesigurnosti. “Kao i svaki tinejdžer imam problema sa svojim izgledom ali to se sve da riješiti. Sportom ispoljavam svoj stres. Muzika mi je dosta pomogla da se riješim nekih kompleksa koje imam u svojoj glavi. Najveći kompleks  bio bi moj izgled, moja težina i sve to, po mom mišljenju dolazi sa interneta, kao na primjer sa  instagrama zbog svih onih modela, šminke, photoshopa, itd.  Svi tinejdžeri imaju komplekse i uvjerenja  da nisu dovoljno dobri.”, dodala je Mia.

Najdraža pjesma joj je „Catch me outside“ od Ski Mask the Slump God.

“U budućnosti bih htjela da odem u Ameriku, da tamo živim i imam porodicu.  Muziku zasad držim kao hobi jer mi je na prvom mjestu škola, nešto sa strane u slučaju da muzika ne uspije. Dosta današnjih pjevača nema završenu školu i oslanjaju se samo na muziku  što ja smatram da nije baš pametno ali ipak svako radi kako želi.”

Mia joŠ uvijek nije spremna izbaciti svoje pjesme u javnost, ali mi se iskreno nadamo da će ova talentirana tinejdžerica uspjeti u muzici i pokazati svoj talent svijetu.

Tekst: Ana-Marija Jurić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist