HADA: Strah me je samog sebe


Hadis Huseinović-HADA je osamnestogodišnji momak, rođen u Zenici koji je kao dječak imao interesovanja za nogomet, tenis, a danas radi nešto suprotno sportu.

Hada već godinu dana piše i sastavlja rime, pa je tako od sporta stigao do interesovanja za muzičku umjetnost. U nastavku bolje upoznajte još jednog talentovanog momka kojeg je Zenica “rodila”.

Gdje pronalaziš inspiraciju?

“Meni najveća inspiracija jesu drugi reperi, slušajući njihove pjesme i ja dobijam motivaciju da nešto uradim”

Drugi reperi ne samo da su njegova inspiracija  već ih on uzima i za uzore. To su uglavnom reperi sa prostora Balkana kao što su: Frenkie,  Kontra, Marlon itd.

Do sada je objavio 11 pjesama, a neke od njih su: Rime, Sistemi, Prolaze sati…   Sve ostale možete poslušati klikom ovdje.

Pitali smo Hadu koji je njegov životni moto i cilj?

“Moj moto: Ne treba ići kroz život već rasti kroz život. Jedan je cilj, da uspijem u repu i da ostavim u životu nešto, ali naravno da je dug put do toga, tako da planiram u budućnosti da se bavim repom, i da poboljšavam sebe u tome”

Čovjek koji ima cilj, ponekad treba biti spreman i na prepreke koje se nađu na putu ka uspjehu. Koji je to strah ovog mladog repera?

“Strah me je samog sebe.”

Budući da se okrenuo ka muzičkoj umjetnosti zanimalo nas je njegovo mišljenje o muzici nekada i sada.

“Sve vrste muzike danas u odnosu na priije su jako dobre,  napredovale su u razvoju, jest da neki hitovi od prije nikada neće moći biti zamijenjeni, može se napraviti samo još bolje od toga.”

Za kraj mladi reper je dodao: Ako se bavite bilo kakvom vrste muzike idite naprijed,  vremenom će sve doći na svoje.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist