Decembar kroz brojke


Iako je decembar mjesec u kojem se sumiraju utisci i stvari privode kraju, u prostorijama Udruženja „Naša djeca“ decembar je bio sve samo ne privođenje kraju i sumiranje utisaka.

 

Vrijeme provedeno u organizaciji od strane članova (sati) 417
Broj gostiju u organizaciji 84
Broj realizovanih emisija 74
Broj objavljenih članaka 39
Broj novih članova 10
Broj snimljenih pjesama 2
Broj održanih panel diskusija 1
Broj nezaobravnih trenutaka over 9000

 

Nakon što smo u oktobru i novembru u potpunosti adaptirali nove prostorije i dosta vremena proveli na radnim putovanjima (interkulturalna razmjena u Pestalozzi selu, posjeta sajmu robotike u Augsburgu, učešće na različitim projektima u Doboju, Sarajevu i Banjaluci) u decembru smo većinu vremena boravili u našim prostorijama, što zbog projektnih aktivnosti, što zbog vremenskih uslova.

Tako smo u decembru ugostili ukupno 84 osobe u našoj organizaciji, odnosno više od 3 osobe po radnom danu!
Nakon obuke od strane mediacentra, a uz podršku IOM-a Bosne i Hercegovine, naši članovi su u decembru uspješno realizovali 74 radio emisije. Pored redovnih emisija od decembra smo počeli emitovati i emisiju „Đe zapelo“ koju realizujemo sa UPSMedia iz Srebrenice, a uz podršku CPCD-a, odnosno USAID-a kroz program osnaživanja nezavisnih medija.

Naši parlamentarci su pored redovnih sastanaka i aktivnosti uspješno realizovali i dječiju panel diskusiju pod nazivom „PrihvaTI me“ na kojoj su po ko zna koji put pokazali koliko znaju i umiju.

Nisu sve aktivnosti organizacije sprovedene u Zenici, pa su tako članovi našeg debatnog kluba „Agora“ učestvovali u regionalnom debatnom takmičenju u Sarajevu.

Naravno, aktivno se radilo i na novim projektima tako da je autorska emisija Elme Mujić „Krik“ već doživjela premijeru, dok će u januaru biti realizovane i prve epizode zeničke radio drame „Zenoir“ koju su osmislili Kenan Beganović, Abas Hamzi i Dario Kustura.

Iako smo svjesni klime koja vlada u našoj državi i masovnom odlasku mladih, mi ćemo nastaviti da pružamo šansu djeci i mladim da maksimalno izgrade svoje kapacitete u svom gradu i na taj način izgradimo bolje društvo i bolju zajednicu za sve nas.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist