Besplatan prijevoz autobusom do Smetova


Grad Zenica je u okviru projekta “Zimovanje na Smetovima” za zainteresirane građane organizirao besplatni autobuski prijevoz za Smetove.

Svim ljubiteljima zimovanja, kao i zimskim atrakcijama, grad Zenica u okviru projekta “Zimovanje na Smetovima” je obezbijedio vikendom besplatan prijevoz autobusom do Smetove.

Polasci su obezbjeđeni svakog vikenda u 10:00 sati ispred Gradske Arene Husejin Smajlović , povratak autobusa je u 16:00 sati. Nosilac aktivnosti je kao i prethodnih godina Savez izviđača grada Zenica .

Osim toga, tokom decembra u gradskoj upravi održano je nekoliko tematskih sastanaka na temu rješavanja problema sportsko-rekreacione zone Smetovi.

Ovom prilikom ponovljeno je da samo izletište ima potencijal da postane turistički centar, ali da se prije izgradnje bilo kakve infrastrukture moraju riješiti imovinsko-pravni odnosi, odrediti upravnik.

Direktor Javnog poduzeća za upravljanje sportskim objektima, Nedim Talić, tako je zatražio očitavanje od gradskih službi za imovinsko-pravne poslove koje su parcele privatne, ili koje javne. Tek po prijemu odgovora, kaže, znaće se na koji se način može pristupiti uređenju i izgradnji određenih sadržaja, a ideja za sada je manjka. Naime, već od marta je predviđeno postavljanje 15 klupa, izgradnja modernog većeg i manjeg dječijeg igrališta, te postavljanje sprave za vježbanje. U planu je da počnete izgradnju AIRsoft arene u suradnji sa partnerkim udruženjima.

Razmatra se i mogućnost naplate parkiranja prostora, što je uveo kakav-takav red, a konačna odluka zavisi od odgovora komisije za propise –  rekao je Talić za Zenicainfo.

Informacije preuzete sa zenicainfo.ba

Slika preuzeta sa nap.ba i visoko.co.ba


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist