Nedostaje li Zenici više novogodišnjeg programa za djecu?


IZ UGLA MLADIH je rubrika specijalnog koncepta časopisa “SMIŠLJAM i sastoji se od “pitanja izdanja”, mišljenja sugrađana na temu u vidu odgovora, te zaključka.

Dolazi nam najljepše doba godine, Nova Godina nam je na pragu, a to takođe znači zabava i smijeh. Ulice bi trebale biti prepune radosti, dječije igre i druženja. Umjesto toga, ulice, iako su ukrašene, skoro da su puste. Šta je uzrok tome? Pitali smo naše mlade šta misle o tome, te da li u Zenici treba više novogodišnjeg programa za djecu?

MIŠLJENJE SUGRAĐANA:

“Smatram da je to itekako potrebno, pogotovo napolju jer pored svih društvenih mreža mislim da djeci treba određen program za praznike.”

“Novogodišnji program za djecu bi veoma dobro došao u svakom trenu. Djeca se trebaju odvojiti od mobitela, tableta, računara i zapravo uživati u zimskim radostima. Međutim, da bi se njihova iskustva, mašte i radost ispunila do kraja treba grad priuštiti djeci novogodišnji program. Onda nam ne bi trebale lampice i ukrasi, jer bi osmijeh i sretna lica djece koja trčkaraju ulicama bila i više nego dovoljna da se naš grad okiti srećom.”

“Smatram da treba. Jer, postalo je bezveze, mislim, bar meni. Ono što oni rade kod “Bosanke”, onih par šatora i  paketići i djeda mrazovi. I onda ovo klizanje što su smislili, mislim da je bilo bolje dok je to bilo na Kamberoviću. Bilo je veće i mogli smo se i mi stariji klizati. A sad ovo kod “Bosanke” je baš malo i nije pravi led nego samo nekakve ploče.”

ZAKLJUČAK:

Prema njihovim mišljenjima možemo veoma lahko zaključiti da je potreban neki program u koji će se uključiti djeca.  Tako da, pozivamo sve građane da što više izvode svoju djecu na ulice, na igru i zabavu, kako bi dječiji smijeh ozario naš grad. Budimo svi djeca u ovom periodu, radujmo se kao djeca i uljepšajmo ovaj grad!

Tekst: Adna Delić (časopis “Smišljam”) ; Foto: zenicainfo.ba


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist