Mostovi, a ne ograde


Proteklog vikenda u Zenici je održan prvi sastanak, odnosno radionica u sklopu projekta „Naš radio“ koji realizuju Udruženje Prijatelji Srebrenice i Naša djeca Zenica.

Ovom radionicom je počeo projekat u kojem će dvije organizacije, odnosno mediji koji djeluju u sklopu organizacija (UPS Media i RadiYo Active), zajednički realizovati dvadeset jednosatnih emisija. Radionica u Zenici je protekla u opuštenoj, mladalačkoj atmosferi i na njoj je osmišljen naziv i koncept emisije kao i način realizacije emisije.

Emisija pod nazivom „Đe zapelo“ će se emitovati dva puta mjesečno i to jednom iz Zenice i jednom iz Srebrenice. Pored aktuelnosti iz Zenice i Podrinja, ova emisija će u fokusu imati mlade ljude i vedrije teme, kao i opuštenije/šaljive rubrike.

Važno je napomenuti da će ova emisija biti samo jedna od aktivnosti projekta koji će se realizovati u narednih deset mjeseci. U sklopu projekta će se realizovati i analiza trećeg medijskog sektora u Bosni i Hercegovini, community medija, kao i procjena kapaciteta medija partnera u ovom projektu.

Ova analiza će biti samo osnova za dalje jačanje trećeg, nezavisnog medijskog sektora, koje je prema svim pokazateljima neophodno u našem društvu.

Ovaj projekat je podržan od strane Centra za promociju civilnog društva (CPCD) i to kroz program IMEP – Program osnaživanja nezavisnih medija koji se realizuje uz podršku USAID-a.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist