Svijetle tačke zeničkog boksa


Sport, kao što je boks, i nije veoma razvijen u našem gradu. Međutim, kao i uvijek, i ovdje postoje svijetle tačke. Bokserski klub ”Čelik” iz Zenice, najstariji je sportski klub i ujedno jedini bokserski klub u našem gradu.

U emisiju Frekvencija pozitivnog, ugostili smo svijetlu tačku ovog kluba Midhata Aganovića, koji nam je pričao o svom klubu i prenosio svoje doživljaje iz svog, kako on to voli nazvati psihičkog mira, odnosno boksa.

Midhat se počeo baviti ovim sportom rekreativno prije dugo vremena. Kako kaže, ta je  rekreacija u jednom trenutku prerasla u veliku ljubav, te da je sada trening onaj dio dana koji ne smije propustiti.

Kazao nam je i da je vrlo radoznala i svestrana osoba, djeluje u više smjerova, govori 4 strana jezika, a njegova tajna je dobra organizacija, dodao je i da se uz dobru organizaciju sve moze postići

Dio intervjua sa Midhatom pogledajte u nastavku!

Radio Active: Koliko dugo postoji vaš klub i gdje vam se nalaze prostorije?

Midhat: ” Naš klub postoji od 1773.godine, te je najstariji sportski klub u gradu. Naše prostorije nalaze se na području Crkvica u skladištima koji su napravljeni za vrijeme rata, a prije rata prostorije su se nalazile na području Radakova.”

RadioActive: Koliko često imate treninge?

Midhat: ” Treninge imamo 10 puta sedmično. Dakle, dva puta svaki radni dan u dva termina. Aktivni smo, radimo naporno, i zbog tog truda, rezultati su vidljivi.”

Radio Actve: Koliko dugo treniraš boks i kada si se počeo baviti ovim sportom?

Midhat: ”Boksom sam se počeo baviti prije dugo vremena onako iz zabave, ali kako su godine prolazile, moja ljubav je jačala, i danas, ne bih mogao zamisliti jedan svoj dan bez treninga!”

Radio Active: Možeš li nam opisati neka takmičenja na kojima si prisustvovao i koje ti je bilo najdraže?

Midhat: ” Što se tiče mojih uspjeha, rado se sjećam svoje posljednje borbe koja se desila u Žepču, dakle pobijedio sam hrvatskog državnog prvaka u kategoriji od 64kg, a i prije ovoga je zaista bilo dosta zanimljivih uspjeha kao što su uspjesi u Banja Luci, Vogošći..”

Radio Active: I za kraj, koja je tvoja poruka mladim osobama?

Midhat: ”Pa mladima bih preporučio da se bave bilo kojim sportom. Bitno je da se bavite nečim, jer umjesto provedenog vremena u kafićima, za kompjuterima, ili slično, vaše vrijeme može biti produktivno, a samim tim vi ćete se osjećati bolje i širit ćete pozitivnu energiju što je dobro i za vas, a i za druge!”

Slika preuzeta sa stranice kluba.

Tekst: Sara Gluhić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist