Mladost prije svega


Mnogi mladi fudbaleri imaju svoje uzore od djetinstva, pa tako i naš sagovornik. U emisiju Frekvencija pozitivnog, ugostili smo Muhameda Muratovića. Mladog i perspektivnog fudbalera koji se fudbalom počeo baviti sa 16. godina. Ljubav prema sportu, kao što je fudbal, javila se kada je gledao jednu utakmicu gdje je igrao Ronaldinho.

 

U razgovoru, Muhamed je istakao da je za njega fudbal ljubav, život i rekreacija.

Šta mislite, šta je potrebno uraditi da bi napunili stadion?

Način na koji bi napunili stadion zavisi od ekipa. Kada su ekipe dobre, lakše je napuniti stadion. Međutim, što su ekipe lošije, teže je napuniti stadion. Također, i reklame su te koje igraju veliku ulogu kod publike, odnosno navijača. Navijači nekad i ometaju utakmicu, što dodatno otežava igranje.

Za dobru ukamicu potrebno se pripremiti otprilike 7 dana ranije, tj. da se svaki dan trenira. Također, potrebno je da se igrači dobro pripreme i psihički i fizički, te da nema svađe. Ako dođe do svađe, i prije same utakmice, onda od utakmice nema ništa.

Kako Muratović u razgovoru ističe, najviše se sjeća utakmice na turniru u Ahmićima, jer su bili veoma mladi, te su se uspjeli plasirati na treće mjesto na listi. Također, na toj utakmici su pobijedili najbolju ekipu što dodatno ostaje u lijepom sjećanju.

Ekipa „Mladost“ Počulica, dobila je ime po mladosti igrača u ekipi. Potrebno je napomenuti da su svi počeli igrati u “Mladosti” sa 13./14. god., te ići i na turnire.

Ekipa „Mladost“ se formirala tako što smo počeli igrati fudbala na malom igralištu, a danas obilazimo mnoga mjesta i učestvujemo na raznim turnirima. Do sada smo osvojili oko 15 pehara, te su svi pehari trenutno kod kapitena, Alladina Šehaganovića – kazao je Muhamed za Radio Active.

Razlika između malog i velikog nogometa jeste u tome što se u malom nogometu manje trči, manje su dimenzije terena, igra se na parketu ili betonu, te se manje plača od velikog nogometa i nije toliko zastupljen u BIH kao veliki nogomet.

Moto: DOBRO SE DOBRIM VRAĆA!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist