Aida Čančar: Kreativna i poduzetna Zeničanka


Dvadesetogodišnja Aida Čančar, studentica Žurnalistike na fakultetu Političkih nauka u Sarajevu, bavi se izradom nakita.

 

Još kao djevojčica izrađivala je nakit od šarenih perlica. Ta ljubav je prerasla u strast kojom se bavi i danas i na taj način zarađuje svoj studentski džeparac.

„Uglavnom se trudim da materijal za izradu nakita bude što kvalitetniji jer smatram da kvalitet može  privuči kupca da ponovo izabere moj nakit, “ kazala je Aida.

Predana je radu i super organizovana. Uspijeva uskladiti sve obaveze, ispromovisati svoj rad i zadovoljiti svoje kupce. Promociju radi putem društvenih mreža,  Facebook stranici  Fabulous jewelry → i na Instagramu  @fabulouss_jewelry →

„Zarada od nakita je solidna. Ponekad nemam dovoljno vremena zbog fakulteta i drugih obaveza da se maksimalno posvetim ali uz dobru reklamu proizvoda bude ipak dovoljno narudžbi“, dodaje Čančar.

Za budućnost nema prevelike planove. Prioritet joj je fakultet ali njena strast za izradom nakita i dalje će ostati ista kao i do sada.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist