Osnovan novi fudbalski klub u Zenici!


U našem gradu prije mjesec dana otvoren je novi nogometni klub “N.K.Sporting” u kojem će svi mališani našeg grada moći da pokažu svoj talenat u ovom sportu. Ovaj klub je dobio ime po velikim uspješnim klubovima Evropskog nogometa.

Iako klub postoji tek nekih mjesec dana velika je zainteresovanost djece da treniraju u ovom klubu što svjedoči 74 člana koja trenutno treniraju u ovom klubu sto nije mala stvar za tako kratko vrijeme. Osnivači ovoga kluba su također i treneri koji iako su mladi imaju dovoljnog iskustva kako bi od djecu našega grada napravili buduće zvijezde BiH nogometa.

O cilju kluba govorio nam je Armin Berbić jedan od osnivača i trenera kluba: “Slijedeće sezone pošto smo ove sezone zakasnili cilj nam je da prijavimo barem dvije selekcije za takmičenje.Na ovome ne mislimo stati u budućnosti planiramo oformiti i seniorsku selekciju.” – kaže Berbić.

Treneri se ugledaju na rad velikih fudbalsih akademija kao što su Ajax, Barcelona, Bayern München.

“Mi kad smo krenuli u ovaj projekat željeli smo da budemo potpuno drugačiji od drugih da to bude na visokom nivou da počnemo sa nekom lijepom pričom, da to ne bude sve nabrzinu da igramo po livadama.Prvenstveno smo organizovali opremu za svako dijete koje dođe u naš klub dobije dres,šorc,torbu i da svako dijete na treningu ima svoju loptu. Jer to je sistem koji smo mi proučavali od Ajaxa, Barcelone i mnogih velikih fudbalskih akademija.” – riječi su Danijela Akrapović trenera i osnivača kluba.

Pored svega navedenog treneri kod mališana razvijaju i timski duh koji je jako bitan u ovom timskom sportu tako da svaki njihov član kao što oni kažu moraju biti “drugovi”.Mi im želimo puno sreće u daljem radu a svi vi radioaktivci koji želite da postanete velika zvijezda BiH nogometa pridružite se ovom ambicioznom klubu i uz malo truda vaš san može postati java.

Piše: Asmir Mahalbašić

Fotografija: F. K. “SPORTING” Zenica


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist