Panel diskusija #BezLimita


Najveći hendikep je onaj hendikep, kojeg sijemo i uzgajamo u našim glavama. Nijedan drugi ni ne postoji. Nijedan fizički hendikep ne postoji, osim ako ga sami u glavi ne definišemo kao hendikep. To i jeste cilj ove panel diskusije i cjelokupne kampanje- dokazati, da je hendikep samo riječ, i da ni u kojem slučaju ne može spriječiti ni dijete, ni odraslu osobu u, ne sanjarenju svoga sna, nego u življenju istog. Za one, koji su malo skeptični, donosimo dokaze. Za one, koji trebaju motivaciju, ova vam djeca i primjeri nek budu motivacija. I na kraju, panel diskusija je način, da upoznamo različitosti, koje nas čine posebnima, i bogatima.

 

U okviru projekta “Koračamo zajedno: podrška mladima u lokalnoj zajednici u BiH”, kojeg realizuje Centar za postkonfliktna istraživanja (CPI), u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije u BiH (IOM u BiH), tim iz Zenice poziva Vas da budete dio naše panel diskusije, kojom će se podići svijest o ekstremizmu nad djecom sa poteškoćama u razvoju, te upućivanju na mogućnosti i snagu, koje djeca sa poteškoćama u razvoju posjeduju. Panel diskusija nosi naziv “#BezLimita”, te biti će održana 29.8., tj. u srijedu od 14:00 do 16:00 u sali Multiplex Ekrana u Zenici. Kampanja je rađena online i offline.

 

Kampanja #BezLimita se fokusira na društveni ekstremizam protiv određene grupe ljudi, u ovom slučaju, djece sa poteškoćama u razvoju, jer je upravo ova grupa na najoštrijim marginama u zajednici. Kampanja ima za cilj borbu protiv stigmatizacije i diskriminacije djece sa smetnjama u razvoju u BiH kroz pozitivne priče o inkluziji i istrajnosti. Neke od priča koje će biti prikazane uključuju priču o mladiću Ismailu koji je bez ostao bez ruku, ali je naučio kako plivati, a isto tako i priča o mladom tinejdžeru koji je, uprkos svojoj govornoj mani, u mogućnosti da prisustvuje redovnim školskim časovima. Poruka ove kampanje je da je važno promovisati toleranciju i razumijevanje za one koji su različiti.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist