Pripreme za Travnik noćnu utrku


Pripreme za treće izdanje „Pharmamed Travnik noćne utrke“, koju organizuje Centar za edukaciju mladih se privode kraju. Ovogodišnja utrka se održava 1. septembra sa početkom od 20h.

 

„Za utrku se dosad prijavilo nešto više od 600 takmičara iz cijele BiH i drugih zemalja, a maksimalni predviđeni broj je 700. Organizator se, kao i dosad potrudio održati utrku na visokom nivou, a ove godine je, uz podršku pokrovitelja i prijatelja utrke, pripremio i niz iznenađenja za svoje takmičare. Vjerovatno najveće iznenađenje za takmičare je novčani nagradni fond, za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, kojeg na prethodnim utrkama nije bilo. Za prvo mjesto u obje kategorije predviđena je nagrada od 500 KM, za drugo 300, dok će za osvojeno treće mjesto nagrada biti 200 KM. Ove godine će i svi takmičari koji istrče cjelokupnu trasu od 5 kilometara dobiti i finišersku medalju. „Pharmamed Travnik noćna utrka“ i ove godine se odvija pod sloganom „Inspiriši slobodu“, sa akcentom na promociju i afirmisanje ljudskih i građanskih sloboda, a trčanje je odabrano kao simbol.“ – izjavio je Rismir Krajišnik, PR organizacije.

Svi oni koji se još uvijek nisu prijavili na učešće za utrku, mogu da se prijave putem web stranice www.travniknocnautrka.ba. Također su otvorene prijave za dječiju utrku „Helen Doron Kids’ Fun Run“, gdje se mogu prijaviti djeca uzrasta od 4 do 11 godina, naravno uz prisustvo roditelja. Prijava za dječiju utrku se vrši u prosotrijama Helen Doron English škole u Travniku.

Za više informacija o ovogodišnjem izdanju „Pharmamed Travnik noćne utrke“, možete dobiti putem Facebook stranice, putem e – maila utrka@cem.ba i pozivom na broj 030/511-565.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist