Promocija knjige “Nothing” Elvira Karabašića


Udruženje građana „Kultura kulturi“ iz Banja Luke organizuje promociju knjige „Nothing“ mladog književnika Elvira Karabašića. Promocija će se održati u ponedjeljak, 27. augusta, na terasi Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, Banja Luka, sa početkom od 19h. Ovo je prva promocija ovog mladog književnika.

 

„Ovo je naš sedmi događaj kako smo registrovani kao udruženje građana, jedino na našem prostoru, koje je nastalo radi očuvanja i unapređenja kulture. Cilj nam je da pružimo podršku umjetnicima (bilo da su u pitanju književnici, slikari, fotografi, muzičari…) i predavačima kako bi dobili priliku da predstave svoj rad. Banski dvor i Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske su nam izašli u susret i podržali naš rad povremenim ustupanjem prostorija, jer kao udruženje nemamo svoje prostorije, niti prihode da pokrivamo troškove istih. Objavili smo poziv svim afirmisanim i neafirmisanim umjetnicima koji žele da predstave svoj rad, kako bismo mogli organizovati što više različitih kulturnih, obrazovnih i humanitarnih dešavanja.“ – rekla je Gorana Divjak, članica upravnog odbora UG ”Kultura kulturi”.

Mladi književnik Elvir Karabašić rođen je 5. novembra 1988. godine u Prijedoru, ali se ubrzo preselio u Holandiju. No, svoje kasno djetinjstvo i dvadeste godine provodi u Sanskom Mostu, nakon čega se seli u Banja Luku i tu mu je trenutno prebivalište. Budući da čitav život govori engleski jezik, on je odlučio da njegovo prvo djelo bude upravom na tom jeziku.

Pored svog romana privijenca „Nothing“, napisao je i kratku priču pod nazivom „Interview with the Amplifier“. Pomenuta kratka priča je dostupna na Amazonu kao e-book. Također piše i kratke priče koje su dostupne na njegovoj web stranici http://elvirkarabasic.com/.

„”Nothing” je roman o patnji, prevrtima u životu, putovanju u prošlost i preispitivanju vlastitog razuma. Napisan je prošle godine i izdat preko Amazon platforme kao e-book i kao štampano izdanje. Najveća inspiracija za ovaj roman je došla od Orwell-a, Kafke, Huxley-a, Hesse-a, i New Orleans metal scene. Ovo je prva promocija romana ”Nothing” i prvo Elvirovo predstavljanje javnosti. Publika će pored razgovora o romanu imati priliku da se upozna sa ovim književnikom, koji će ih ujedno uputiti u svoje buduće planove i otkriti dio još neobjavljenog materijala. Knjige će, naravno, biti dostupne na promociji, tako da će posjetioci sami moći uvjeriti u kvalitet Elvirovog rada. Pozivamo sve, koji su u mogućnosti, da u naredi ponedjeljak, 27. 08. 2018. godine dođu na promociju romana ”Nothing”, koja će biti održana na terasi Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske u Banjaluci.“ – rekla Gorana Divjak, članica upravnog odbora UG ”Kultura kulturi”.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist