Susret starih rivala


Dana 27.07.2018. održana je press konferencija u prostorijama N.K.ČELIK povodom nedjeljne utakmice 2.kola BH Telecom Premijer lige između N.K.ČELIK i F.K.ŽELJEZNIČAR iz Sarajeva.

Derbi starih rivala uvijek je privlačio veliku pažnju javnosti, ali i navijača, tako da se očekuje pravi spektakl u Zenici. Na ovoj press konferenciji novinarima su se obratili šef stručnog štaba Adnan Örnek i kapiten ekipe Čelika Fenan Salčinović.

Trener tima s Bilinog polja neće ni ovu utakmicu sjediti na klupi svog tima,jer nisu završene još procedure i to bi moglo potrajati još neko vrijeme. Trener Örnek vjeruje da je njegova ekipa spremna da se kvalitetno suprotstavi ekipi kakva je Željezničar,priliku vide i u umoru tima s Grbavice.

„Imamo težak raspored na početku prvenstva u prvih šest kola igramo protiv ekipa koje su prošle sezone igrale Ligu za prvaka. Za jednu ekipu kao našu, koja je nova i koja se tek sastala sigurno je to malo otežavajuća okolnost. Kada je u pitanju utakmica protiv Željezničara, sama činjenica da igramo na domaćem terenu je prednost za nas. Igramo pred našim navijačima i vjerujem da će oni biti prava podrška za nas, naša ekipa ima nekih nedostataka posebno na nekim pozicijama, ali uprkos tome mislim da smo spremni za Željezničar. Dodatna prednost za nas je što je i Željezničar sinoć igrao jednu tešku utakmicu u Evropi. Nadam se da ćemo se s ovim timom i igračima što imamo domaćoj publici predstaviti u dobrom svijetlu“, ističe Örnek.

Kapiten Čelika Fenan Salčinović ima mnogo odigranih utakmica protiv ekipe iz Sarajeva,a samo prije tri sezone on je svojim pogotkom uskratio izlazak Željezničara u Evropu.

„Duel dva velika rivala, derbi u noćnom terminu i mislim da su to uvjeti za kome ne treba poslati neki poseban poziv. Ja se nadam da ćemo mi pobjedom obradovati naše navijače i da bi s tom pobjedom okrenuli sve na bolje. Nadam se da ćemo dati svoj maksimum uz disciplinu u igri, te ostvariti pozitivan rezultat, a to je svakako pobjeda. Željezničar je dobra ekipa, s dobrim igračima, koji nam mogu napraviti probleme, ako im damo prostora. Mislim da u ovoj ligi ko igra disciplinovano da može ostvariti dobre rezultate“, kazao je Salčinović.

Ekipa s Grbavice je umorna te će crveno-crni pokušati to iskoristiti.

„Umorni su, teško je sada igrati, velike su temperature. Odigrali su tri utakmice u Evropi, te jednu u prvenstvu. Nisu nadigrali GOŠK u Gabeli pa su pobijedili, ako je GOŠK bio ravnopravan protivnik Željezničaru, ne vidim zašto mi ne bi u ovoj utakmici bili bolji od njih“, ističe Salčinović.

Mogući sastav Čelika:

Ružić,  Livaja, Vrhovac, Karamatić, Bevab, Jamak, Šišić, Okić, Salčinović, Dedić, Dilaver (Nikolić).

Utakmica počinje u nedjelju 27.06.2018. u 20:30h dođimo i bodrimo crveno-crne do prve pobjede u novoj sezoni. Naprijed Čelik!

Tekst napisao: Asmir Mahalbašić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist