Osmijehom do uspjeha


Dragi aktivci donosimo vam još jednu pozitivnu priču o mladim uspješnim ljudima našeg grada, a kojih zaista ima mnogo. Donosimo vam priču o jednoj mladoj, veseloj i uspješnoj sportašici Erni Huseinović.

 

Erna je osamnaestogodišnjakinja koja se dugi niz godina bavi raznim sportovima i sa sigurnošću rastura u tome. Slobodno i bez straha korača stazom svoga života i osmijeh joj skoro pa nikada ne silazi s lica. Ona je djevojka koja pršti od pozitivizma i iz nje izbija zaljubljenost u život, te i vas same nesvjesno navede na sreću i pozitivu. Ernine misli su uvijek obojene veselim i šarenim bojama i ne dopušta nikome da ih zaprlja.

Prve sportske korake napravila je već u ranim godinama kada se je počela baviti taekwandom, punih 6 godina. Nakon toga je njenu pažnju odvukla košarka, međutim nije ju u potpunosti ispunjavala tako da je odustala. Igrom slučaja je naišla na novu sportsku priliku, u vidu odbojke i već duže vrijeme njenu pažnju okupira upravo taj sport.

“Od drugarice sam saznala za odbojkaški klib “Čelik-R”, te sam odlučila da pokušam i prepustim se novom izazovu. Moj početak je bio u novembru 2016 godine i  od tada sam se počela sve više zanimati za odbojku. Priznajem da je početak bio veoma težak, ali uz trud i želju za uspjehom, koju sam osjećala, sam uspjela to prebroditi. Uz divne trenere koji mi pomažu u svemu, a i roditelje koji su mi najveća podrška, sve je lakše. Moj prvi turnir, a ujedno i najuzbudljiviji je bio u Žepču, gdje smo osvojile bronzu. Upravo taj turnir ću uvijek pamtiti.”

Pored sporta koji joj odlično ide, Erna voli da u svoje slobodno vrijeme crta i kreira razne zgrade i projekte. Ide u Tehničku školu, arhitektonski smjer, te se nada i sanja da jednog dana bude poznati arhitekta koji će svojim idejama uljepšavati gradove. Iako joj u budućnosti sport nije primarna opcija, smatra da se može odlično uklopiti sa ostalim aktivnostima.

Mladima preporučujem da se počnu zanimati za sportske aktivnosti, jer je to odlično za naše zdravlje, a i pronaći će sigurno dosta prijatelja i steći nova iskustva. Našem gradu je potrebno što više aktivnih mladih ljudi koji žele i mogu pridonijeti na pozitivan način, jer što nas je više naš grad će biti uspješniji i bogatiji.

 

Erna se vodi osmijehom kroz život, te vjeruje u to da tamo gdje ima malo osmijeha, ima i malo uspjeha. Odličan recept za sreću, koji bi svi trebali uvrstiti u svoj život i time se voditi, jer upravo pozitiva, ljubav i volja su ono što čini naš život uspješnim.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist