Koncert „Flamenko sevdah“


Koncert „Flamenko sevdah“, gdje će se predstaviti predivna fuzija flamenka i sevdaha, održat će se u srijedu, 18.07., sa početkom od 20:30h na Institutu Yunus Emre. Koncert se održava u sklopu manifestacije „Mostarsko ljeto 2018“.

 

„Na koncertu će svirati flamenko gitaru & oud Mirza Redžepagić,a vokal će biti Kenan Mačković. Redžepagić i Mačković već 4-5 godina sviraju zajedno i rade na očuvanju muzičke tradicije BiH. Radi se o fuziji flamenka i sevdaha sa primjesom drugih žanrova poput jazza, orijenta i drugih.“,– rekla je Adna Mrgan, PR Mostarskog ljeta.

Svi zainteresovani koji budu prisustvovali ovom koncertu, imat će priliku odslušaju 10 numera koja su pripremili dva muzičara, Mirza Redžepagić, profesor gitare i prvi flamenko gitarista u BiH i Kenan mačković, profesor klavira i aktivni vokalista.

„Sve se temelji na sevdahu gdje nastojimo da sačuvamo melodijsku liniju i snagu teksta, a aranžmane radimo u raznim žanrovima, poučeni muzičkim iskustvom i studijima koje smo prošli u periodu odrastanja i školovanja.“, – rekao  je Kenan Mačković.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist