Da li znate Adija?


U Zenici, u naselju Radakovo živi jedan umjetnik sa harmonikom, Adi. Da li ga znate?
On je Adi Kobilica, mlada nada sutrašnje muzike. Ima 16 godina i završio je osnovnu školu. Pored osnovne, ima završenu i osnovnu muzičku školu. Počeo je da svira i klavir pored harmonike.

“Volim da sviram sve što umijem, ali ljubav prema harmonici je posebna.”– rekao nam je Adi. Adi harmoniku svira 7 godina jer se tako opušta i pronalazi svoj unutarnji mir. On ne prestaje sa usavršavanjem ovog zanimljivog hobija te ima planove za srednju muzičku školu a kasnije i za akademiju.“Ljubav prema harmonici se rodila kad sam imao 8,9 godina i od tad je moj mir i ljubav.”– kaže Adi za naš časopis. Ovaj mladi harmonikaš je imao preko 40 nastupa u raznim gradovima BiH i kaže da gdje god dođe da se osjeća onaj naš “sevdah”. Brojni su nastupi sa orkestrom i horom pomogli ovom umjetniku da ima veliko samopouzdanje. Išao je na razne seminare, od kojeg je najviše izdvojio onaj u Dubrovniku.

“Veliko zadovoljstvo mi je bilo prisustvovati na seminaru u Dubrovniku, jer sam imao priliku upoznati i razgovarati sa velikim muzičkim umjetnicima. Iskustvo je bilo veoma zanimljivo i poučno.”– prepričavao nam je Adi.

Kao i sve drugo što čovjek radi, potrebna mu je podrška. Najveća podrška ovom umjetniku su roditelji i njegov brat te njegovi nastavnici Adnan Abdulović i Amer Šehić.

 

Adi je ostavio poruku za svu djecu ovog svijeta a ona glasi: “Djeco, slijedite svoje snove i uvijek idite do cilja ma koliko teško bilo, i nikad ne odustajte od onoga što volite”!

Tekst: Alma Hrustić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist