Književno veče sa Dževadom Karahasanom


Večeras sa početkom od 20h u Velikoj Sali Centra za kulturu Grada Mostara, održat će se manifestacija pod nazivom „Književno veče sa Dževadom Karahasanom“ u sklopu programa „Mostarsko Ljeto 2018.

 

„Manifestacija pod nazivom “Književno veče sa Dževadom Karahasanom” u sklopu programa “Mostarsko ljeto 2018”, održat će se večeras u Velikoj sali Centra za kulturu Grada Mostara sa početkom u 20,00 sati. Uz uvaženog akademika Karahasana, program će uveličati i poznati mostarski muzičar prof.Mustafa Šantić sa izvođenjem nekoliko poznatih sevdalinki koje govore o Mostaru. Program će moderirati naša mlada bibliotekarka prof.Anisa Husnić. Prisutne će pozdraviti domaćin večeri gosp.Rasim Prguda, direktor Narodne biblioteke Mostar, te kazati nekoliko riječi o uvaženom gostu, značaju manifestacije “Mostarskog ljeta” i daljim planovima i programima koji će trajati dva mjeseca.“ – kaže Rasim Prguda, direktor Narodne biblioteke Mostar.

Književnik, dramaturg, esejista, romanopisac, akademik Dževad Karahasan svoju poetiku i svoju misao, izraženu u brojinim esejima, dobrim dijelom zasniva upravo na formama i idejama višeslojnosti i pluralizma bh. kulturnog modela koji je nama danas potreban. Bosanska publika će imati priliku upoznati se sa istaknutim autorom kao i njegovim djelima ukratko, ali i njegovom životu i mnogim anegdotama, iz ličnog života.

Književno veče sa Dževadom Karahasanom uveličat će poznati kantautor iz Mostara, Mustafa Šantić sa izvođenjem sevdalinke i drugih pjesama, prvenstveno o Mostaru.

Kada? Večeras, 26. juni sa početkom od 20h
Gdje? Velika Sala Centra za kulturu Grada Mostara


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist