Djeca su svoje (pre)poručila!


Održana panel diskusija “Djeca (pre)poručuju danas u prostorijama Muzeja grada Zenice. Panel diskusiju su organizovali članovi Dječijeg parlamenta koji djeluje u sklopu Udruženja “Naša djeca” Zenica. Panel diskusija realizirala se u okviru projekta “Young with a voice”, koji Udruženje provodi u suradnji sa „Otvorenim klubom“ iz Niša (koji su nosioci/aplikanti na projektu) i sa ostalim mrežama i predstavnicima organizacija: BKTF Albanija, Children First Crna Gora i KOMF Kosovo, a u ime ChildPact regionalne koalicije za zaštitu djece.

 

Kroz panel diskusiju članovi Dječijeg parlamenta su prezentovali preporuke djece iz oblasti obrazovanja, siromaštva, zdravstva i inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju. Glasno i jasno su poručili šta to nedostaje djeci u našoj državi, te na šta oni imaju pravo po Konvenciji o dječijim pravima. Članovi Dječijeg parlamenta svakodnevno ulažu svu snagu i napore da poboljšaju život djece u našem gradu, ali i šire. Upravo danas su predstavili svoj trud i poručili su odraslima da je vrijeme za promjenu, te da su upravo oni ta promjena.

“Danas je uspješno organizovana panel diskusija pod nazivom “Djeca (pre)poručuju. Mi, kao facilitatorice želimo da kažemo da je panel bio izuzetno profesionalan, da su djeca iz parlamenta odradadila vrhunski  posao, kako predstavila portal radija,tako i preporuke, koje su na tanjirima servirane onima koji uopšte ne žele da to svare. Mi smo sigurne da ćemo se nastaviti truditi i raditi istim tempom i mijenjati svijet kao i dosad, pa makar to radili za jednog čovjeka u publici.” rekla je Emina Horić, facilitatorica Dječijeg parlamenta.

Djeca su doista budućnost svijeta i oni su ti koji će korak po korak promijeniti stanje u kojem se nalazi naša zemlja i donijeti pozitivne stvari i promjene. Njihov glas se iz dana u dan sve više čuje i više ne postoji sila koja će ih ušutkati. Oni koje žele slušati, njihov glas će uvijek čuti.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist