Počelo XXVI Balkansko prvenstvo u stonom tenisu


Danas, 06.06.2018. godine, u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici upriličena je svečana ceremonija povodom otvaranja XXVI Balkanskog prvenstva u stonom tenisu.

 

“Naša reprezentacija nastupa u 4 kategorije i to: kadeti, kadetkinje, juniori i juniorke. Najveća očekivanja imamo od juniorki koje bi svakako trebale osvojiti medalju, mada su i naše ostale selekcije dobro rangirane na rang listama. Obzirom da se igra u više konkurencija, nadamo se da možemo osvojiti medalje, igrajući na domaćem terenu”, izjavila je za naš portal Amela Mujezinović, selektorica kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine povodom otvaranja prvenstva.

Učešće na Balkanskom prvenstvuće uzeti 11 reprezentacija: Albanija, Bugarska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Moldavija, Srbija, Rumunija, Slovenija, Turska i Bosna i Hercegovina. Balkansko prvenstvo igra se u četiri kategorije: kadeti i kadetkinje do 15 godina te juniori i juniorke do 18 godina.

Takmičenje će trajati od 06.-10. juna 2018. godine, a mlade takmičare možete podržati svakim danom od 9h do 21h. Proglašenje pobjednika u ekipnoj konkurenciji je sutra (četvrtak, 07.06), a proglašenje pobjednika u pojedinačnoj konkurenciji je u nedjelju (10.06) u 14:30.

Iz arene za radiYo Active izvještavaju: Adna Kepeš, Ajla Mrkaljević, Azra Delibašić i Almedina Hrnjić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist