Alternativna rješenja nakon uvođenja zabrane parkiranja vozila ispred “Uglovnice”


Nakon što je početkom mjeseca maja uspostavljena zabrana parkiranja motornih vozila na prostoru ispred „Uglovnice“, postavljaju se pitanja o razlogu donošenja takve odluke i alternativnim rješenjima.

Prema riječima gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, taj prostor nikada nije bio predviđen za parkiranje automobila.

Nekadašnji parking ispred „Uglovnice“ nalazio se na ploči ispod koje su garaže i ta ploča je po nalazu inspekcije, na tri mjesta pukla, dodaje gradonačelnik Kasumović.

Još jedan razlog za uvođenje zabrane parkinga na ovom prostoru jeste što je služio za prodaju starih automobila. Zenici je, kako kaže gradonačelnik, potrebno više prostora za pješake i djecu, pa se radi na uređenju tog dijela grada.

S obzirom na komentare i reakcije građana na društvenim mrežama, zanimalo nas je da li je obavijest o uspostavljanju zabrane parkiranja vozila kod „Uglovnice“ plasirana na vrijeme javnosti. Saznajemo da je MUP Zeničko-dobojskog kantona na svako auto stavio naljepnicu sa upozorenjem o zabrani parkiranja na tom mjestu, a postavljen je i saobraćajni znak dvadeset dana prije.

„Gradska Uprava je sa mnom na čelu, već prije godinu dana, pokrenula izradu podzemnih garaža, a jedna od njih je na Trgu Bosne i Hercegovine. Bio je međunarodni tender i nažalost, on je pao iz formalnih razloga. Bivša rješenja nisu rješavala parking mjesta. Mi pokušavamo to riješiti. To ne znači da na svakom trotoaru, na svakom zelenilu mogu svi parkirati auta. Sad na Gradsko vijeće ide nova odluka o komunalnom redu, gdje će javno preduzeće dobiti nadležnosti da može izdavati prekršajne naloge.“, rekao je za radio „Active“ gradonačelnik Kasumović.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist