Dani arhitekture


Dani arhitekture 2018

Udruženje «Lift – prostorne inicijative» organizuje jedanaesti po redu festival, Dani arhitekture 2018, održat će se u periodu od 23. do 27. maja u Kino Meeting Pointu, Sarajevo.

Ovo je inače jedan od najvećih festivala u BiH kada je u pitanju arhitektura, a dakako i najvažniji u regiji. Sama organizacija festivala okuplja preko 25 mladih arhitekata i studenata arhitekture, te se tokom trajanja samog festivala očekuje isti broj volontera i preko 300 gostiju i posjetilaca.

„Ovogodišnji festival, koji za ciljanu publiku ima prvenstveno arhitekte, studente, dizajnere, ali i ostale ljubitelje arhitekture i umjetnosti, nudi brojne sadržaje kako za stručnu, tako i za širu publiku. Pored predavanja mnogih velikih imena iz oblasti arhitekture, očekuju nas i izložbe, panel diskusije, radionice, uz nezaobilazno otvaranje festivala na platou Skenderije. Po prvi put, dio Dana arhitekture će biti prisutan i na Trebeviću, u sklopu međunarodnog konkursa Prostor slobode koji će obilježiti ovogodišnji festival, te gdje će posjetioci imati priliku da se upoznaju sa pristiglim radovima, kao i sa pobjednicima istog.“ – kažu organizatori festivala Dani arhitekture

Otvorenje će se održati na platou Skenderije, gdje je očekivano preko 500 posjetiliaca, kako arhitekata i dizajnera, tako i iz drugih struka izvan arhitektonske. Ovom prilikom se želi iskazati vrijednost samog platoa Skenderije, pratećih objekata koji se nalaze u sklopu Skenderije i mnogih drugih prostora koji obilježavaju Sarajevo i BiH.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist