Yerba Mala Birthday – One Year Blazing


Dragi naši,

11 Aprila, Yerba Mala slavi godinu dana postojanja i nije više tako mala. Pošto najodgovornije tvrdimo da imamo najbolje klijente na svijetu, odlučili smo da obilježimo naš prvi rođendan zajedno sa svima vama. Pozivamo vas u AG Klub, da plešemo uz muziku koja spaja ljude. Pridružite nam se na veče izvrsne Dub i Reggae sesije, i ponesite vašu pozitivnu energiju, zato što ovaj put vikend je usred sedmice. Yerba Mala zajedno sa svojom rajom, partnerima, prijateljima i svim pozitivnim ljudima slavi godinu dana hodanja svojim putem. U ovoj godini radili smo naporno da vam omogućimo jedinstveno i vrhunsko pušačko iskustvo, a želja nam je da ispunimo sve vaše prohtjeve i da Yerbu doživite kao više od shopa, kao ono što i jeste-priča. Priča Yerbe Male svaki dan malo po malo raste, a vodi je poruka o ljubavi i pozitivi, i zahvalni smo što uspješno koračamo dalje. Pozivamo vas, kao dio te priče, 11 Aprila u AG Klub-u, da prenesemo tu poruku dalje.

Uvijek vaša,
Yerba Mala

#blazeyourownway

Ovim putem vam predstavljamo naše prijatelje koje čemo ugostiti zajedno sa vama i dati im podršku na dancefloor-u. U pitanju je Zenicafaria Sound i Rasta Altitude Sound.

**Zenicafaria Sound je skupina prijatelja, zaljubljenika u dub i sound system kulturu čije selekcije su uglavnom orijentirane na roots/uk/stepper dub. Danas unutar crew-a djeluju Bussy Baldhead (MC ), Ardubah Warrior i VZA Selecta (selektori).

Kolektiv je nastao 2010. godine u Zenici, i prve aktivnosti su se odnosile na organizovanje slušaona i koncerata u gradu. Kroz vrijeme nametala se činjenica da sav taj entuzijazam treba podići na viši nivo, i tako se u martu 2012. godine grupa prijatelja odlučila da zavrti prve trake kao warm up izvođač na dvodnevnom festivalu alternativne muzike pod nazivom “FESTIVALčić”. 2016. godine kolektiv počinje sa izgradnjom prvog ručno pravljenog soundsystema u BiH.

Put ih je do sada vodio na razne lokacije širom bivše države, tako su se našli na Seasplash Festival-u, DUB CAMP-u, Tides of Youth Festivalu, Ritual Fest-u, Regeneraciji Dunava, Lunar Fest-u, Lost Theory Festivalu, Momento Demento Festivalu, te gostovali u Ljubljani u sklopu Dub Lab programa, u Zagrebu na Reggae Utorku u Mastersu, u Osijeku sudjelovali na Epic Dub Session-u, te također prenosili svoje vibracije u Sarajevu, Rijeci, Splitu, Jelahu, Tuzli, Kaknju, Subotici i Bihaću. Sarađivali su sa Bass Matters Soundsystem, Thunder of Jah Army Soundsystem, Munchies Soundsystem, Baga Sound, Low Frequency, Omanian, Bass-U-Ulema Sound, Homegrown Sound, Komorat, Butchaa MessenJah, Darez Selectah, Lewangz, Shalamanda Hi Fi, Irie Garden, Kantri Man…
https://www.facebook.com/ZenicafariaSound/
https://www.mixcloud.com/Zenicafaria/

**Rasta Altitude Sound (R.A.S.) aka Keso Selecta je mladi reggae/roots/dub/steppers/dancehall artist koji promovira Rasta kulturu, jedinstvo i ljubav. Njegov stil se može opisati kao kombinacija starijih izdanja sa novim izdanjima ukomponiranih sa veselim zvukovima dub sirena. Keso je do sada nastupao na brojnim eventima u Masters Klubu (Zagreb), brojnim eventima u Pločniku (Zagreb), Rasta Altitude #1 (Kutina), Reggae na Levanu (Pula), Gotiva fest 2017 (Bosna&Hercegovina) i na Zion Radio emisijama.
www.facebook.com/rastaaltitudesound
https://m.mixcloud.com/HeshtegOriginal/keso-selecta-rasta-altitude-1-live-recorded/

Not tolerated:
rasizam, nacionalizam, homofobija, rodna diskriminacija i diskriminacija bilo kojeg oblika.
Notice: 18+

FB event


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist