Seasplash pre party inna 420 style


Seasplash, najdugovječniji regionalni festival bass muzike i soundsystem kulture po 16. put se vraća u Pulu, gdje će od 19. do 22. jula okupiti ljubitelje dub, reggae, drum’n’bass muzike i srodnih žanrova iz cijelog svijeta. Živopisne pozornice smještene na tvrđavi Punta Christo, na štinjanskom poluotoku, besplatan kamp neposredno uz more, mnoštvo dodatnog programa, ljetni ugođaj i uvijek opuštena atmosfera, razlozi su zbog kojih je Seasplash jedan od najomiljenijih festivala u regiji.

Po drugi put u Zenici, Zenicafaria Soundsystem organizuje pre party u 420 stilu u Fanky Clubu u Zenici. Prošle godine smo se ludo zabavili uz domaće snage Said5 ( Concrete Jungle ) i Funk Efemdžemov, a ove godine nam dolaze specijalni gosti :

CONCIOUS YOUTH (UK)
HOMEGROWN SOUND (CRO)
+
PUNK STAGE (more info soon)

Conscious Youth, dolazi iz Velike Britanije, čine ga članovi kolektiva Black Star Dub, kao i Dub Reaktion, poznat po organiziranju dub evenata u Manchesteru. Počeci sežu iz 2014. godine, potaknuti nezadovoljstvom političke i društvene situacije u svijetu, inspirirani sound system kulturom za koju vjeruju da posjeduje snagu ujedinjavanja ljudi. Danas, pod vodstvom Nucleus Rootsa, Conscious Youth izvodi žestoki show kroz live dub act, s pjevačima i brass sekcijom.

http://www.consciousyouthdub.co.uk/
http://consciousyouth.bandcamp.com/

Homegrown Sound-om je osnovan 2011. godine kada je prvi put nastupao u Mastersu na tadašnjem Bass Masters programu(današnji reggae utorak). Uz redovne setove počeo je i organizirati Roots to Dub(step) večeri u Attacku koje su prerasle u Just Dubwise koji se održava i danas. Tokom godina ugostili su O.B.F. sound system, Iron Dubz, Riddim Tuffa, Haspar, Vibronics, a planovi za buducnost nikada se ne prestaju kuhati! 2016. je bitna godina jer se soundu kao MC pridružila Mia koja svojim vokalom i tekstovima dodatno oplemenjuje selekciju, a započeo je i rad Just Dubwise radio emisije na radio Attacku.

https://soundcloud.com/homegrown_sound
https://woodlandrecordsdub.bandcamp.com/album/march-against-oppression

Powered by Zenicafaria Soundsystem

Upad : 5 KM
Support your local soundystem !

FB event


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist