Ašikovanje vs. dejtovi-ZARAZITE SE LJUBAVLJU


Ljubav i kliše fraza “jedna riječ- milion značenja“. Ljubav, jedna od onih stvari koje nema definiciju, jer svako ima svoju.
Stoljećima tema o kojoj se piše i diskutuje. Na hiljade različitih načina započeta priča, ali nikad dovršena. Na ovu temu ne stavlja se tačka, samo nizaju riječi. Ljubav- jer se ne može objasniti, a kažu svuda je. Virusi ljubavi su u zraku, ali ne trebaju Vam lijekovi. Slobodno se zarazite ljubavlju.

Već smo pisali o tome kako ljubav ne poznaje nikakve granice, o čemu možete čitati na linku, te donosili vam neobične ljubavne priče.

Često čujemo kako danas ljubav nije ono što je nekad bila. Međutim, ja mislim da je ljubav- ljubav, bez obzira na epohu u kojoj živi. Nije ljubav bila drugačija, bili su običaji.

Sa našom sugovornicom pričali smo o ljubavi i običajima nekad. Koliko god da ste mladi, čuli ste za  popularno ašikovanje na pendžeru. Budući da smo mi mladi i da o tome znamo samo iz priča naših nana, baka, djedova i roditelja, svoju priču sa nama podijelila je sedamdesetogodišnja gospođa.

„Dođe momak na prozor i kuca, a ti se pitaš „Bože, ko li je sad?“. Odgrneš zavjesu i ako ti se sviđa- pričaš sa njim, a ako ti se ne sviđa- on nek kuca koliko hoće. A dobijala sam i pisma. Nekad su bila i smiješna sa stihovima „Provodit ćeš sretne dane, prat ćeš džezve i fildžane. Poručila bih mladima da se vole. Nek se vole i nek uživaju. Sad je vrijeme za to. Prava ljubav postoji, ako si sa osobom koju voliš. Ja sam se udala za osobu voljela. I tako, živiš život…“

Mi smo dio današnjice, tako da mi najbolje znamo kako je to danas. Od starijih učimo kako je to bilo nekad, a mlađe ljubavlju koju im pružamo, učimo kako voljeti.

„Kad se neko voli- to je ljubav!“

„Kad se mami i tati srce crta, mama i tata se obraduju, ili kad se mami i tati stavi u auto cvijeće da to bude iznenađenje.“ 

„Ljubav je kad se neko voli i grli.“

„Volim mamu, tatu i sestru.“

„Ljubav je kad neko voli mamu, tatu ili baku. Ako mamu ne slušaš, ona te i dalje voli. Ili, ako grli drugo dijete, znači da i tebe voli.“, samo su neki od odgovora koju smo dobili od djece  kada smo ih pitali šta za njih predstavlja ljubav.

Život bez ljubavi nije proživljen život. Ne pitajte se kakvu vrstu ljubavi da tražite: duhovnu ili materijalnu, božansku ili svjetovnu, istočnu ili zapadnu. Podjele samo dovode do novih podjela. Ljubav nema etiketa, nema definicija. To je što jest, čista i jednostavna. Ljubav je voda života. A osoba koja ljubi je vatrena duša. Univerzum se drukčije okreće kada vatra voli vodu.- Rumi

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist