Ovisnosti modernoga doba


Ovisnost se obično rađa iz potrage za nečim pozitivnim i povoljnim ili pak iz puke radoznalosti, što samo po sebi ne mora biti loše. Problem se zapravo rađa kada osoba počinje smatrati kako su joj određene supstance, uzbuđenja ili predmeti potrebni kako bi bila zadovoljna, te mogla normalno funkcionirati u svakodnevnom životu. 

OVISNOST O INTERNETU

Ukoliko imate stvarne prijatelje, društveni život izlazite van a na internetu u slobodno vrijeme provedete tek nekoliko sati, onda je sve uredu. Ali ako pak počnete provoditi vrijeme na internetu ekstremno prekomjerno, u tolikoj mjeri to donosi opasnost po zdravlje.

OVISNOST O LJUBAVI

I ova je ovisnost jedna od onih za koju je na prvu teško pomisliti da se može raditi o toliko teškom i negativnom stanju da se nazove ovisnošću. Doista, mala je razlika između „obične” zaljubljenosti i ovisnosti ali ukoliko je zaljubljenost toliko jaka i trajna da utječe na ostale aspekte vašeg života, vrlo je vjerojatno da imate problem.

OVISNOST O PLASTIČNIM OPERACIJAMA

Potjera za fizičkim savršenstvom natjerala je mnoge ljude da ostavljaju posljednji novac svoje ušteđevine kako bi „samo malo” popravili nos, povećali grudi ili sredili celulit na bokovima. Na kraju mnogi su pretjerali i ugrozili svoj život.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist