Sajam poslova – FSRE JobFair i STIN konferencija


FSRE JobFAIR održat će se 27. i 28. februara 2018. u prostorijama Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

“Na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, po prvi put se održava sajam zapošljavanja JobFair 27. i 28. veljače. Ove godine na sajmu će sudjelovati 22 firme. JobFair je sajam poslova, na kojem se okupljaju poslodavci i studenti s ciljem prijave i intervjuiranja za posao. Osnovni cilj JobFair-a je direktan kontakt između studenata i poslodavaca. Tijekom dva dana trajanja sajma posjetitelji će biti u mogućnosti razgovarati s predstavnicima tvrtki, informirati se o tome što poslodavci očekuju od njih te koje vještine su poželjne za njihovu struku. Na osnovu dobivenih informacija, studenti mogu dalje raditi na usavršavanju osobnog profila. Poslodavci sudjeluju kako bi zamijetili kandidate za postojeće ili buduće otvoreno radno mjesto. Također tu su s ciljem da se predstave kao poželjno radno okruženje i promoviraju svoju tvrtku, osim toga mogu obaviti brzo zaposlenje visoko kvalificiranih radnika. Poslodavci će tijekom dva dana imati priliku da kroz direktnu komunikaciju s posjetiteljima sajma steknu uvid u stručnost mladih iz Bosne i Hercegovine i njihovu spremnost da budu konkurencija na sve zahtjevnijem tržištu rada. Za studente JobFair je prikladan način za prijavu kod nekoliko tvrtki i mogućnost za obavljanje neposrednog intervjua. Pozivamo studente tehničkih fakulteta da nam se pridruže 27. i 28.2. od 12h do 14h te istraže mogućnosti zaposlenja u našoj regiji. Sajam je prilika da uvidimo da budućnost nije samo izvan granica naše države. U sklopu sajma organiziramo i dvodnevnu konferenciju STIN – Studentski Tehnički INkubator. Studentski tehnički inkubator je zamišljen kao pomoć u edukaciji studenata na temu razvoja startup i poslovnih ideja, a koji se sastoji od organiziranja konferencije i radionica kao pomoć u realiziranju ideja studenata Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru /FSRE/. Na uvodnoj konferenciji kroz različita predavanja i savjete profesionalaca pruža se podrška mladima koji imaju ambicije da započnu vlastiti biznis. Imat će priliku čuti iskustva već poznatih startup akademija, nešto više o osnivanju malog poduzeća i zaštiti intelektualnog vlasništva. Tu su naravno i naši uspješni studenti iz FSRacing tima i Amplius Electronics-a.” – kažu Studentski Zbor FSRE, organizatori dešavanja.

Strojarske, ICT i elektrotehničke tvrtke iz regije i šire predstavit će svoj rad, projekte, tehnologije koje koriste i vještine koje zahtijevaju. Osim prezentacija tvrtki, studenti će imati priliku tijekom cijelog dana razgovarati s poslodavcima i pobliže upoznati one koji ih zanimaju. Pored samog JobFair-a, bit će održana uvodna konferencija STIN-a – nove inicijative Fakulteta – Studentskog tehničkog inkubatora.

FB event 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist