#SviZaBazen, kampanja učenika III2 razreda Prve gimnazije u Zenici


Problem nepostojanja bazena je ozbiljan i njegova problematika se vezuje za sve građane, od onih najmlađih pa do najstarijih. Ovo je problem koji je svakim danom sve veći, nastaje i širi se u svim segmentima društva u kojem živimo.

Plivanje ne predstavlja samo sportsku disciplinu. Plivati znači održavati svoje zdravlje, ono igra veliku ulogu kao jedan od načina da se smanji krvni pritisak, otkloni bol u leđima, te kako bi se otklonili i drugi zdravstveni problemi. Hoće li svako dijete koje izrazi želju za plivanjem prelaziti stotine kilometara, trenirati i vraćati se kući sa željom da zapliva u bazenu u svom gradu? Bazen sam po sebi nije luksuz, on predstavlja potrebu za grad koji broji 100.000 stanovnika, grad koji spada u četiri najveća u cijeloj Bosni i Hercegovini. Grad, te kanton koji svakim danom rađa nove talente i nove nade. Baš iz tog razloga ovo je jedan od problema koji ne smije čekati.

Kao što je prije navedeno, bazen predstavlja potrebu svih nas, pa da li ćemo ostati uskraćeni po tom pitanju? Bazen mora da nađe svoje mjesto na svakom dnevnom redu i svi moraju raditi na tome kako bi se ova akcija realizovala.

Ovo smo mi, učenici III2 razreda Prve gimnazije u Zenici.
U sklopu projekta “Građanin” želimo građanima Zenice ukazati na važnost
zatvorenog bazena za jedan od najvećih gradova u Bosni i Hercegovini, te za sam kanton.
Mentor projekta profesorica Jasmina Delić.

Vrijeme je da se aktivirate i da riješite kazne, medalje od plivanja zaslužuju bazen!

#SviZaBazen #baZEn #bazenzasve

Ovu akciju možete pratiti na facebook i instagram profilu.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist