150 emisija “Sve je to samo rock ‘n’ roll” na radiju Active


U ponedjeljak, 19. februara, emisija “Sve je to samo rock ‘n’ roll” je imala svoju 150-u emisiju na radiju Active.

“Nakon 150 emisija osjećam se veoma osjećajno. Rekli bi da je svaka emisija ista ili svaka emisija je drugačija. Ja to zovem epizode i nadam se da se neće pretvoriti u sapunicu jer je 150 emisija sad. Volio bih znati cifru od ranije, ali to je malo nemoguće.” – kaže Semir Čolić-Čola, voditelj emisije “Sve je to samo r'n'r”.

Emisija postoji punih 27 godina, a na radiju Active je od 28. aprila 2014. godine. Upitali smo ga šta mu je najviše ostalo u sjećanju u toku ovih 150 emisija i rekao nam je:

“Ljetos, nisam siguran da li je u pitanju bio 11. august, kada sam upoznao osobu o kojoj sam ja, od ‘82 godine maštao da sjednemo i da popričamo. I nakon toliko godina se to ostvarilo. Pričali smo o raznim stvarima. Ne znam ni kako smo počeli pričati ali ispred svega je naš grad bio. U pitanju je Alpha Blondy, pravim imenom Seydou Koné.” 

A za kraj, mladim muzičarima i omladini je poručio sljedeće:

“Slušajte emisiju, uvijek možete izvući pouku i ne samo pouku, nego i poentu. Mogu puno toga naučiti, odnosno oni moraju raditi. Naći će se uvijek ko će preslušati njihov rad ali dalje je do njih. Ali činjenica je da muzičari ne poštuju sami sebe. Nije za svakoga biti muzičar ali kao u bilo kojoj vrsti umjetnosti puno se ljudi gura tamo gdje im nije mjesto. Dakle, ko hoće da sluša emisiju, neka sluša. Dobro je rekao čika Bruno Langer: ‘Molim Vas, ne naređujem, nego molim Vas da slušate emisiju Sve je to samo rock ‘n’ roll’.”


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist