D – NB predstavio novu pjesmu pod nazivom „Girl with a dark soul“


DJ i producent Nermin Bihorac, poznatiji kao D – NB, predstavio je svoju novu pjesmu naziva „Girl with a dark soul“.

Tim povodom ekipa našeg radija razgovarala je sa Nerminom. Saznali smo više o emisiji Active Live DJ Show koju je vodio na našim frekvencijama, zatim kada ulazi u svijet elektronske muzike, te šta misli o današnjoj elektronskoj sceni u našem gradu.

U svijet elektronske muzike ulazi prije nekih osam godina i tada se počinje zanimati za produkciju, te se tako iz dana u dan povećavala ljubav prema muzici i želja za stvaranjem muzike. Napominje kako se  više bavi produkcijom nego mixanjem.

Oko dvije godine vodio je emisiju Active Live DJ Show na radiju Active. Kao domaćin ove emisije htio je pružiti priliku DJ-evima i producentima da svoje radove zavrte i na talasima Prvog community radija. Nermin je upravo svojim stilom vođenja te gostima, kojih je bilo oko 80 privukao slušaoce kada emisija biva sve prepoznatljivija, a setovi raznih DJ-eva i producenata pristižu na emitiranje, od kojih mnogi danas nastupaju širom svijeta. U tom periodu snimljeno je ukupno oko 400 sati setova gostiju koji su imali priliku uživo da miksaju u ovoj emisiji.

Govoreći o današnjem radu, D – NB se više okrenuo produkciji te realiziranju svojih projekata koji su dugo čekali da ugledaju svjetlost dana. Danas ima 15 svojih pjesama, kojima jasno potvrđuje izjavu da možemo od njega očekivati da nas prodrma različitim muzičkim pravcima, s obzirom na to da se žanr muzike koju producira proteže, kako on ističe od progressiv house, dubstep, tech house-a.

Na svom muzičkom putu, do sada je sarađivao sa muzičarima iz Zenice, Sarajeva, te bio muzička podrška, te produkcijski pomogao razvoju pojedinih muzičkih projekata koji su realizirani u sklopu produkcijskog studija „Radio Active“.

Pjesma „Girl with a dark soul“ nastajala je nekih pet mjeseci, sa prekidima, jer se u međuvremenu radilo i na nekim drugim stvarima, tako da je nešto duže potrajalo finiširanje ovog projekta, pojašanjava Nermin.

Iskoristio sam dio teksta koji je napisao Alen Talić, u spotu se pojavljuje i lik moje prelijepe prijateljice Ajne Nikontović, a video je radio FRAIO.

U nastavku preslušajte šta je to pripremio za publiku D – NB.

Na pitanje o elektronskoj sceni u Zenici odgovara:

Trenutno stanje elektronske scene u našem gradu, ali i u BiH je loše. Ovom prilikom ipak želim uputiti pohvale nekolicini ekipa koje održavaju elektronsku scenu u našem gradu, i želim im da istraju u tome i vjerujem daćemos utra imati jednu od boljih elektro scena. Samtaram da ja nisam kompetentna osoba koja bi pričala više o tome, jer ja ne nastupam tako često, jer sam više vezan za studio, što ne znači da se i to uskoro neće promijeniti.

Neke od ranijih pjesama:

I na kraju, pjesma „Girl with a dark soul“ nastala je i poslana u svijet iz radioaktivnog produkcijskog studija. Ovdje napominjem, kako je produkcijski studio radija Active ostvario saradnju sa nekim muzičarima i van BiH, kao što su muzički duo iz Pariza, iz Francuske „Paul & Dafne“. Pored muzičkog dijela, produkcija radioaktivnog studija izdala je i „Active poeziju“, autorske radove zeničkih pisaca i pjesnikinja, ali i neke od svjetskih pjesama priredila na svoj način.

U narednom peridu, D – NB pokreće novi you tube kanal na kojem će biti dodane sve njegove dosadašnje pjesme, a do tada ga zapratite na facebook stranici klikom OVDJE ili na instagramu OVDJE.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist