“Sve je to samo rock'n'roll” i grupa Vatreni poljubac


Radio Active Zenica ima emisiju koju bi poežljele  mnoge radio stanice širom brdovitog Balkana.

Ime emisije je lako prevesti na bilo koji inostrani jezik (srpski,hrvatski) “Sve je to samo rock'n'roll”. Eeeeeeeh… sad, kakva bi to emisija bila, kad ne bih ugostio čovjeka koji je pravi (muzički) doktor za rock'n'roll. Osporavan, kritikovan, proglašavan nepodobnim itd. sve su to floskule, koje su ubacili “uslužni” novinari, muzički urednici. Milić Vukašinović (osnovao grupu Vatreni Poljubac oktobra 1977) je htio da svira teški rok (hard rock) i pjeva o ljubavi i strasti. Onaj koji je istraživao šta se dešavalo tih godina na muzičkoj sceni, mogao je doći do spoznaje, kako je na svjetskom nivou rock muzika zapala u krizu.

Pedigre koji je stekao svirajući bubanj u mnogim Sarajevskim grupama (Mica, Goran i Zoran, Kodeksi, Indexi, Bijelo Dugme itd.), itekako mu je pomogao, nakon Londona po dolasku u Sarajevo imao je petlju i upustio se u nešto novo. Stavio je svima do znanja  o čemu se radi, jer prva pjesma koju je objavio (prvi singl/na 45 obrtaja) zove se “Doktor za rock'n'roll”/Tvoje usne su bile moj najdraži dar. I eto, danas nakon 40 godina doktor je tu u mojoj skromnoj emisiji , koja vjerovatno ne bi ni postojala da nije bilo njega. Ovom prilikom mu hvala do neba pa i dalje ako treba….neka “doktora” zdravlje posluži još dugo, dugo….

Naš razgovor je trajao 80-tak minuta i to ne našom krivicom, jer ja volim da pričam. Tako smo nas dvojica najavili svirku, koja se treba održati 23.12.2017. u Sarajevu u sklopu promocije knjige “Antikvarnica snova” “našega” Cicka (Želimir Altarac). A šta trenutno radi Mica i Vatreni Poljubac, više nije tajna, jer rade na novom albumu koji ce se zvati “Rock'n'roll”. Rekao je da bi se trebao pojaviti:“Boga mi,na proljece“, a trenutno je u potrazi za izdavačem koji bi objavio drugi dio biografije “Seksualno nemoralan tip”, u kojoj govori o svom životu u Londonu.

Oni koji su slušali emisiju (18.12.2017. od 21:00 do 23:25) mogli su da uživaju u prijatnom časkanju između doktora za rock'n'roll i istraživača rock'n'roll-a, a specijalno za ovu priliku zavrtila se muzika sa gramofonskih ploča. A oni koji nisu bili u mogućnosti da slušaju emisiju,samo cu da prenesem “doktorove” riječi, kako je ova emisija “najrokerskija” i dok god bude postojala nema problema za rock'n'roll.

Veliko hvala Cupi – Željko Pjanić na kontaktu sa “doktorom”. Mladenu Udiljku na logistici, profesoru Nenadu Divčiću na strpljenju, kao i Suzani Vukašinović, cijenjenom slušateljstvu emisije (kojih je iz dana u dan sve više). Tim divnim mladim ljudima koji čine kolektiv koji se zove Radio Active. A hvala i Ilmi Islambegović koja me “zamolila” da napravim tekstualno mali osvrt na svoju emisiju.

Iskreno i od srca urednik i voditelj emisije “Sve je to samo rock'n'roll” – Semir Čolić – Čola


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist