Radionice u zeničkim osnovnim školama o podizanju ekološke svijesti


Udruženje za unapređenje životne sredine “E grupa” uspješno je implementiralo projekat “EKO odred”  tokom kojeg su održali edukativne radionice u dvije osnovne škole u Zenici.

Projekat je finansiralo Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikaciju i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog Kantona.

– Kroz samo implementiranje projektnih aktivnosti koje su se između ostalog odnosile i na zabavne i inovativne prezentacije kao i edukativne radionice, te kroz reakcije učenika, pokazalo se da su ovakvi sadržaji potpuno prihvatljivi i dobrodošli, čime se ostavlja prostor i za buduće slične projekte, naveli su iz Udruženja “E grupa.”

Tokom implementacije projektnih aktivnosti posjećene su osnovne škole u kojima su realizovane različite edukativno – kreativne radionice, od kojih je prva bila u Osnovnoj školi „Ahmed Muradbegović“ u Stranjanima, a druga je održana u Osnovnoj školi „Miroslav Krleža“ u Zenici.

Ovim projektom edukatori su nastojali probuditi svijest djece o važnosti očuvanja životnog okruženja te približiti im njihovu ulogu u tom procesu.  Također, nastojalo se ukazati na određene promjene ponašanja prema okolini koje utiču na unapređenje životne sredine. Poseban akcenat stavljen je na značaj energetske efikasnosti.

Nakon svake završene radionice, učenici su nagrađeni simboličnim poklonima u obliku promotivnih materijala: majice, ceker torbice, edukativne brošure.

 

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist