Likovna kolonija povodom Svjetskog dana djeteta


Umjetnička grupa udruženja građana „Naš most“ Zenica u subotu, 18. novembra organizuje likovnu koloniju u povodu Svjetskog dana djeteta. Kolonija će okupiti četrdeset slikara iz Zenice i okolnih gradova koji će u toku jednodnevnog događaja slikati zajedno s djecom, polaznicima likovne sekcije Doma mladih. Kolonija će biti održana na trgu ispred Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u prostoru zimske bašte „Cabaret Club“ s početkom u 09:00 sati.

„Cabaret Club“ suorganizator događaja, organizovaće izložbu slika naslikanih na koloniji i aukcijsku prodaju slika u okviru ovogodišnjeg „Winter Festa“. Pozivamo sve slikare iz Zenice da nam se pridruže.

Svjetski dan djeteta obilježava se svakog 20. novembra:

Generalna skupština UN 1959. godine je usvojila “Deklaraciju o pravima djeteta”, a 1989. godine “Konvenciju o pravima djeteta”. Svake godine se 20. novembar  obilježava kao Dan djeteta, radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Kao država potpisnica ove konvencije, BiH ima obavezu njenog provođenja, a Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice je nadležno za promoviranje i zaštitu prava djece u BiH.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist