Premijera predstave iz Zavidovića “Slučaj Lane S.”


U četvrtak, 09.11.2017. godine, sa početkom u 19:30 sati u Centru za kulturu u Zavidovićima biće održana premijera predstave “Slučaj Lane S.”, koja govori o vršnjačkom nasilju.

Predstava je nastala u produkciji Dramskog studija Centra za kulturu Zavidovići. Osam mjeseci intenzivnog rada rezultiralo je da se nakon dugo vremena na pozorišnim daskama pojavi predstava rađena u gradu na tri vode.

Glumačku postavu čine mladi glumci iz Zavidovića koji su pod mentorstvom Miroljuba Mijatovića, dramskog pedagoga i glumca Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice stvorili predstavu “Slučaj Lane S.”

Predstava govori o vršnjačkom nasilju i smatramo je modernom, aktuelnom i sa zadatkom da otvori neka pitanja o kojima se uglavnom šuti. Želja nam je da je vidi što veći broj učenika starijih razreda osnovnih škola, kao i učenici srednjih škola u Zavidovićima i šire, kazao nam je producent Sanel Jalmanović.

Režiju, koncept prostora, kostime i izbor muzike uradile su Sanela Ahmić i Alma Osmanović, a 13 mladih iz Zavidovića će po prvi put na pozorišne daske izaći kao što je navedeno, u četvrtak u 19:30 sati.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist