Youth For Free Media: Posjeta BH radiju 1 i pisanje projekata


Udruženje za brigu i opća prava djece “Naša djeca” Zenica trenutno realizira projekat pod nazivom “Youth For Free Media”, koji je podržan od strane Europske komisije.

Učesnici ovog projekta dolaze iz Srbije, Bugarske, Poljske i Kipra, a učešće su uzela i četiri člana radija Active.

Nakon dva dana redovnih predavanja o community medijima općenito, njihovoj historiji i razvoju, trećeg dana projekta učesnici su išli u Sarajevo u posjetu BH radiju 1.

“Mi smo jedan mali kolektiv, kao što vidite nema nas puno. Radimo u skromnim uslovima, ali ipak realizujemo 24 časa programa svaki dan. Nas ima ukupno 63 koji pravimo program, koji je u skladu sa svim principima radio-televizijskog servisa. Naravno da imamo zastupljene sve programe: informativni, sportski, kulturni ili obrazovni, dječiji, omladinski.”, izjavila je direktorica BH radija 1, Pejka Medić.

Ona je još navela da je problem što su stariji radio, gdje je prosjek godina zaposlenih 47, a njihova želja je da osvježe i dovedu mlade ljudi, koji će podmladiti kolektiv.

“Trudimo se da opravdamo naš slogan – “Jedan radio za sve”, i zaista se trudimo da zadovoljimo i da oni koji nas slušaju budu svakako i mladi ljudi, a i neka starija generacija, što je protekluh godina bio problem. Ja sam ovdje kratko, tek pet mjeseci, ali pred nama je pet godina i nadam se da ćemo ispuniti našu misiju.”, dodala je direktorica Pejka Medić.

Današnja predavanja vodili su Ira Raković i Aldin Vrškić na temu pisanja projekata. Učesnici su tako mogli naučiti finese prilikom apliciranja za projekte, segmente koje mora sačinjavati jedna aplikacija, ali i druge stvari koje svakako mogu biti od koristi. Odmah nakon toga naučeno su mogli primijeniti i napisati jedan okvirni projekat, pri čemu su dobili komentare za konkretnu ideju.


U poslijepodnevnim satima radilo se na smišljanju lokalnog događaja i radio emisije. Svakako, više o ovim dešavanjima javnost će biti obaviještena na vrijeme.

 

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist