Dođite na 17. Kritičnu masu Zenice


Ulice su sasvim dovoljno prekrivene šarenim lišćem, što znači: vrijeme je za našu grupnu uličnu vožnju i 17. po redu kritičnu masu.

Utoplite se, navucite debele čarape (možda i rukavice?) i idemo zajedno uživati u čarima jeseni posljednje subote ovog mjeseca. (prije nego nam sutradan ukradu još sat dnevne svjetlosti).

Dakle ponesite vjetrovke, opremite se svjetlucavom, dekorativnom i zvonastom opremom, razvucite osmijehe i pedalamo se na masi!

*Dodatne informacije o Kritičnoj masi*

Odlučili ste da su vam subotnje vožnje draže, tako da se od ovog mjeseca Kritična masa planira održavati svake posljednje subote u mjesecu, od 17 sati na Trgu. Bajkovita sezona ne prestaje s prvim padavinama i minusima, stoga planiramo nastaviti s promocijom biciklizma u gradu. Termini Kritične mase prilagođavat će se datom momentu – pratite fan page Bajkultura i fb grupu Kritična masa Zenice za sve informacije.

Nije od viška ponoviti gradivo: Molimo sve učesnike KM da se prilikom vožnje ponašaju bajkulturno i da poštuju vožnju u masi. To znači vožnja jednom trakom ulice (krajnje desno), usporenim/prilagođenim tempom i na dovoljnoj udaljenosti od ostalih učesnika, ne ugrožavajući vlastitu i tuđu sigurnost.
Desi se da nekada nemamo dovoljno kritičnih aktivista na terenu (ipak je ovo slobodna, aktivistička i volonterska aktivnost). Stoga svi koji osjećate da biste mogli na neki način doprinijeti našoj masi (redarstvo, program, fotografisanje, pisanje, promocija ili bilo šta drugo), javite se. S radošću prihvatamo bici entuzijaste.

BIKES ON!

Kada? 28. oktobra sa početkom od 17:00h
Gdje? Trg Alije Izetbegovića, Zenica

FB event


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist