Nakon rođendana teška vijest: Malena Dalal boluje od najtežeg oblika leukemije. Pomozimo joj!


Svakoga dana možemo vidjeti veliki broj osoba, djece i beba oboljelih od izlječivih i onih težih neizlječivih bolesti, te tako samo postajemo svjesni da svakoga dana ista ta bolest može zahvatiti i nas.

Pisali smo mnoge apele, pomagali porodicama, širili pozive u pomoć, a to radimo i ovaj put.

Naime, radi se o jednogodišnjoj djevojčici, koja je 26. septembra napunila svoju prvu godinu života, a ubrzo nakon toga, doživjela totalni šok, naručito njeni roditelji.

U nastavku vam prenosimo tekst i apel njenog oca, Hajrudina Omerovića.

“Ovo je moje dijete, moja mrvica. 26. 09. je proslavila svoj prvi rođendan, a nekoliko dana poslije se razboljela i primljena na pedijatrijsku kliniku K.B. u Bihacu. 15.10. je prebačena u KBC Zagreb na dječiju hematologiju i onkologiju gdje joj je, nakon pretraga, postavljena dijagnoza AKUTNA MIJELOICNA LEUKEMIJA-M5. To je teška bolest sa jako lošom prognozom, ali postoji mrvica nade i moja supruga i ja vjerujemo u tu mrvicu. Liječenje će trajati dugo i koštat će puno, pa moja supruga Indira i ja molimo sve koji mogu da pomognu našem malom-velikom borcu da pobijedi ovu bolest i proslavi još puno rođendana. Ujedinimo se i pomozimo Dalal da se izbori za svoj život”, istakao je na svom Facebook profilu, Hajrudin Omerović, otac jednogodišnje Dalal.

Svi koji žele pomoći, mogu to uraditi na sljedeći način:

Za uplate iz BIH Indira (Mehmed) Omerović, ul. Žrtava Fašizma 64, Bihać broj računa 1862210333268585 otvoren u ZiraatBank BH d.d.

Za uplate iz inostranstva Indira (Mehmed) Omerović, ul. Žrtava Fašizma 64, IBAN: BA391862215410521543 SWIFT: TZBBBA22 ZIRAATBANK BH DD SARAJEVO

Izvor: tntportal.ba


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist