POSITIVE TOLERANCE: Anketa o percepciji govora mržnje na društvenim mrežama! Sudjeluj i ti!


POSITIVE TOLERANCE neformalna koalicija za borbu protiv govora mržnje provodi anketu o percepciji govora mržnje na društvenim mrežama.

Molimo vas da popunite ovu anketu, koja će nam poslužiti da steknemo bolji uvid u ovu problematika i da na osnovu toga pokušamo pokrenuti neke pozitivne procese, poručuju iz koalicije.

Anketu možete pronaći klikom OVDJE.

Formiranje i rad koalicije „Positive tolerance“ Zenica ima za cilj promovisanje rane intervencije kako bi se spriječilo eventualno eskaliranje tenzija i incidenata motivisanih predrasudama u našoj zajednici, mapirajući ne samo tenzije i incidente nego također i prilike za jačanje veza unutar zajednice.
Kroz naš zajednički rad želimo da insprišemo i podržimo pojedince, grupe i inicijative, da preventivno djelujemo ili prekinemo mržnju, te dodatno učinimo našu zajednicu bezbjednijim i boljim mjestom za život.

Članovi koalicije „Positive tolerance“ su organizacije: Udruženje „Naša djeca“ Zenica, Radio „Active“ Zenica, „Crveni križ Općine Zenica“, „Asocijacija Margina“, „Lokalni volonterski servis Zenica“, i organizacije su koje su se pridružile koaliciji od njenog iniciranja u aprilu, dok organizacije: „Vijeće mladih općine Zenica“, „Input“, Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“, Srpsko prosvjetno-kulturno društvo „Prosvjeta“ i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ prepoznavši vrijednosti ove koalicije pridružile su se radu koalicije nešto kasnije, navode Supergrađanke i Supergrađani BiH.

Svaki minut se na Internetu pojavi približno 500 novih stranica, 300 000 twitova, 40.000 FB statusa i 600 sati video materijala. Većina ovih sadržaja su riječi, statusi, slike, audio i video koji pozivaju ili promovišu mržnju, navedeno je u tekstu o “Najboljim praksama NVO”.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist