Dječiji film festival u Zenici po četvrti put!


Dječiji film festival, sad već tradicionalno predstavlja najveću i nadužu filmsku smotru za djecu u Bosni i Hercegovini.  Završne pripreme za četvrto izdanje već teku na dvije lokacije: Multiplex Ekran Zenica i Muzej Grada Zenice na kojima će se u periodu od 30. oktobra do 05. novembra 2017. godine desiti nova pozitivna priča koja okuplja sve generacije.

Cilj festivala jeste da svako dijete koje poželi da doživi čaroliju gledanja filma u kinu, druži se sa svojim vršnjacima ali i sa porodicom, nauči nešto novo i kulturno se obrazuje, može sve to da ima po veoma pristupačnim festivalskim cijenama, kako navode organizaotri.

Šta je sve  čini ovogodišnji festivalski program rekli su organizatori:
Filmski program koji sačinjavaju fantastični filmovi iz SAD, Švicarske, Luksemburga, Belgije, Njemačke, Švedske, Francuske,Češke, Norveške, Južne Koreje i Australije.
Među njima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svjetskih festivala, dokumentarni o životu životinja i druge sjajne priče, ai poneke misterije.
Na ovogodišnjem festivalu ćemo predstaviti 21 filmski naslov kroz više od 76 kino projekcija, od čega 10 premijernih naslova porodične i dječije produkcije koji nisu redovno prikazivani u BiH kinima.
Posebno smo ponosni na činjenicu da više od 65 % programa čine filmovi vanholivudske porodične i dječije nezavisne produkcije iz evropskih zemalja.
Tokom sedam dana Festivala na više od 40 kreativnih radionica pridružit će nam se naši dragi omiljeni likovi iz crtića te zajedno s nama uživati u igri, plesu i druženju.
Moramo napomenuti da su radionice usaglašene sa nastavnim planom i programom za učenje kroz vršnjačku edukaciju putem vannastavnih aktivnosti.

RASPORED POGLEDAJTE U NASTAVKU:

 

Kao i prethodnih godina i ove godine uz pomoć prijatelja festivala: Grad Zenica i Raiffeisen banke, te Generalnog pokrovitelja festivala Arcelor Mittala Zenica organizatori su obezbijedili najpristupačnije cijene kino ulaznica na svijetu, dodaju organizatori.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist